Alföldi blog

Korbely György blogja

2016. okt 27.

Az icike picike felcsúti stróman Mindmegette

írta: korbelygyorgy
Az icike picike felcsúti stróman Mindmegette

Ha a jövő médiaiskolájában lesz még sajtótörténet, akkor a Mediaworks-sztori a 2010-es évek egyik legsötétebb fejezeteként kerül a diákok elé, persze csak akkor, ha reménykedünk benne, hogy lesz még normális világ Magyarországon.

Természetesen a Népszabadság-sztori is sokat nyom majd a latban ( erről korábban már írtam néhány keresetlen szót ), de nem elsősorban ezért, hanem mert a hatalmához görcsösen ragaszkodó rezsim új hadállásokat foglalt el a totális agymosáshoz: azokat a megyei napilapokat, melyekkel éppen azok a vidéki, többnyire idős emberek érhetők el, akik nem interneteznek, így alternatív információk helyett kénytelenek megelégedni az irányítottakkal.

A dolog azért is szívügyem, mert az újságírói pályán ...

Tovább Szólj hozzá

beol.hu Mediaworks Békés Megyei Hírlap

2016. okt 17.

Elment a printvilág utolsó mohikánja

írta: korbelygyorgy
Elment a printvilág utolsó mohikánja

Szeptember 24-én, 87 éves korában elhunyt Sass Ervin újságíró, költő, színikritikus, Békéscsaba meghatározó egyénisége.

Sass Ervin nevét nagyon korán, 16-17 éves koromban jegyeztem meg, amikor normális ember még nem olvas újságot, főleg nem megyei napilapot. Csakhogy generációm éppen az akkor bemutatott Hair filmváltozatának lázában égett, s mivel családunk előfizetője volt a Békés Megyei Népújságnak, jóval későbbi munkaadóm jogelődjének, egy másnapos vasárnap délelőttön fellapoztam a kulturális rovatot.

A rajongó ember, főként, ha kevés az élettapasztalata, nehezen tűri az övétől eltérő álláspontokat, így én is felháborodtam, amiért egy Sass Ervin nevű szerző csak úgy lehúzza Milos Forman filmjét. ...

Tovább Szólj hozzá

hair sass ervin Békés Megyei Nap

2016. okt 16.

Miért éppen Bob Dylan? - ezért értek egyet a Nobel-bizottsággal

írta: korbelygyorgy
Miért éppen Bob Dylan? - ezért értek egyet a Nobel-bizottsággal

Ha ezt szegény Steve Jobs megélhette volna - ez volt az első gondolatom, amikor olvastam a hírt arról, hogy az idei irodalmi Nobel-díjast úgy hívják, hogy Bob Dylan. Közismert tény, hogy az Apple alapítója, az it-világ látnoka, több iparág reformere rajongott a legendás dalnokért, mi több, Dylan munkássága nagyban hatott gondolkodásmódjára, így tehát leegyszerűsítve mondhatjuk, hogy szelleme ott van minden egyes iPodban, iPhone-ban és más almás termékben (mielőtt bárki kétségbe vonná tisztánlátásomat: nem vagyok fan, nem használom ezen cég termékeit, elvagyok Linux Minttel és Androiddal, viszont a Jobsról szóló életrajzi kötet nagy hatással volt rám és nem tudok nem fejet hajtani zsenialitása előtt minden ellentmondásával együtt).

...
Tovább Szólj hozzá

irodalom bob dylan nobel-díj

2016. okt 09.

Népszabadság-botrány: a szatír már a megyei lapok nyakában liheg

írta: korbelygyorgy
Népszabadság-botrány: a szatír már a megyei lapok nyakában liheg

A Népszabadság-ügyről az elmúlt kb 36 órában minden lényegeset leírtak/elmondtak az érintettek, illetve az elemzők, így mintegy ezer kilométerrel odébbról elég nehéz újat mondani, valamiért azonban viszketnek az ujjaim, nem hagyhatom szó nélkül ezt az aljas történetet. Annál is inkább, mert kisebb pályán ugyan, de három alkalommal is volt részem belülről látni ilyen gerinctelen lapbezárást.

Népszabadság a rikkancs kezében (Forrás: 444.hu/Kettős Mérce)

Párbeszéd

Az első egy igazi amatőr sztori volt, úgy hívták, hogy Orosházi Párbeszéd, élt 1993 februárja és 1994 novembere között. Mindannyian a szó szoros értelmében amatőrök voltunk, akik műfaji határokon átívelve igazi szamizdatot gyártottunk néhány száz ...

Tovább Szólj hozzá

népszabadság Fidesz Axel Springer Mediaworks Beol.hu Békés Megyei Hírlap

süti beállítások módosítása