Alföldi blog

Korbely György blogja

2017. jan 24.

Még mindig bolondfelvonulás: itt vannak a videók is

írta: korbelygyorgy
Még mindig bolondfelvonulás: itt vannak a videók is

Két teljes nap kellett, mire összehoztam ezt a pár percnyi anyagot, ami persze nem azt jelenti, hogy olyan míves munkát végeztem volna, inkább csak élvezkedtem egyet a YouTube által nyújtott újdonságokon. Egész praktikus és jól kezelhető szerkesztői felületet hegesztettek a google-osok, öröm volt vele dolgozni.

Csodát azért ne várj, tulajdonképpen csak azt látod, amit egy bekapcsolt mobil rögzíteni képes, a többit a rendszer javította automatikusan, meg néhány felesleges üresjáratot kivágtam. Legalább egyszer azonban mindenképpen érdemes végignézni, mert szerintem nagyon ritka ez a látvány. 

 

 

 

 

Tovább Szólj hozzá

farsang youtube zell im wiesental bolondfelvonulás

2017. jan 22.

Germán hősök, udvari bolondok buliztak a főutcán - így néznek ki a badeni busók

írta: korbelygyorgy
Germán hősök, udvari bolondok buliztak a főutcán - így néznek ki a badeni busók

A helyieknek hagyomány, számunkra, akik most láttunk először ilyet, igazi csoda: több ezer bolondmaszkba öltözött, többségében a badeni régióban élő ember vonult fel vasárnap délután Zell im Wiesentalban. Ez a kisváros kb. 4-5 kilométerre van a mi lakóhelyünktől, ennek ellenére eredetileg autóval mentünk át, de a parkolási anomáliák miatt (lényegében teljesen megtelt a város) visszafordultunk és a vonatot választottuk.

A felvonulás több órán át tartott, de a hideg ellenére szinte végig kitartottunk és csak lőttem a képeket (no meg készült egy pár videó is, amiket a napokban még fel szeretnék dolgozni). Egy kicsit a badeni középkor, egy kicsit a germán mondavilág, egy kicsit a Grimm-mesék hangulata tárult elénk, emlékeztetve ...

Tovább Szólj hozzá

farsang Mozart zell im wiesental

süti beállítások módosítása