Alföldi blog

Korbely György blogja

2017. dec 18.

Adventi vásároztunk Baselben

írta: korbelygyorgy
Adventi vásároztunk Baselben

A Privát szféra rovat cukiság alrovata tárul most fel: csak egy kis vasárnapi családi kirándulás ide a szomszédba.

 

Tovább Szólj hozzá

cukiság basel adveni vásár

2017. dec 16.

Attól függ, melyik a soros - kabaréjelenet inspirálta az erdélyi-jászsági disznó viccet?

írta: korbelygyorgy
Attól függ, melyik a soros - kabaréjelenet inspirálta az erdélyi-jászsági disznó viccet?

MIvel egy ideje kedvenc podcast-applikációmon is elérhető, meg szoktam hallgatni az aktuális heti rádiókabarét. Most esett le, hogy talán innen származhat az a sorosozós-disznós szörnyűség, ami néhány napja kiváltotta a közvélemény még jóérzésű részében a felháborodást.

A tehetséges páros (tényleg jók, legalábbis ajánlhatom mindazoknak, akik kedvelik a némileg abszurdba hajló humort) még az elhíresült Bözsi néni-látogatás idején készítette a Látogatók című paródiát. Érdemes meghallgatni, mert jól visszaadja a helyzet abszurditását, ráadásul az ellenzék balfaszságait elnézve a rájuk vonatkozó rész is aktuális.

Az orbános résznél (az alábbi videón 0:34-nél kezdődik) hangzik el a következő párbeszéd:

...
Tovább Szólj hozzá

. soros rádiókabaré Orbán Viktor Bözsi néni Aradi Varga

2017. dec 01.

Free Tibit!

írta: korbelygyorgy
Free Tibit!


tibet.gif

Vagyis Tibi bácsit. Azaz Hendrey urat. És persze Free Tibet, még hogyha egy kis olcsó szójátékkal kezdem, kihasználva, hogy Hendrey Tibornak hívják a Tibetet Segítő Társaság elnökét , akiből az elmúlt napokban, illetve korábban is különös közellenség lett.

Pedig Tibet ügye az egyik legvállalhatóbb emberjogi kérdés, Hendrey Tibornál pedig békésebb, nyitottabb hatvanas férfit nagyítóval kell keresni, mégis rendőrök hada akadályozta meg újfent, hogy gyakorolja alapvető emberi jogait, azaz kibontson egy tibeti zászlót a hazánkba érkező kínai elnök konvoja előtt. 

Annak ellenére, hogy korábban a Fidesznek is szívügye volt Tibet (már amennyiben ennek az érdekvezérelt képződménynek van szívügye a bevétel-kiadás ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz tibet free tibet hendrey tibor

süti beállítások módosítása