2018. jan 26.

Ha rajtatok múlna, Karácsony Gergely lenne a következő miniszterelnök

írta: korbelygyorgy
Ha rajtatok múlna, Karácsony Gergely lenne a következő miniszterelnök

Mielőtt bárki bármilyen szakmaiságot kérne számon, hangsúlyozom: ez csupán egy rendkívül kismintás, minden reprezentatív mintát nélkülöző szavazás volt, sokkal inkább játék, mint bölcs előretekintés. Szoktam ilyet csinálni itt a blogon, korábban online szerkesztőként is csináltam ilyeneket, míg lehetett.

Az eredmény elsősorban azért meglepő, mert ellentmond a közvélemény-kutatások által mérteknek, azaz az Alföldi blog szavazásban részt vevő olvasóinak csaknem fele Karácsony Gergelyt (47,9 százalék) tartja a legalkalmasabb kormányfőnek, második helyen Szél Bernadett szerepel (22,9 százalék), az intézetek által befutónak mért Orbán Viktor itt csak harmadik (13,5), igaz, Vona Gábor egy százalékkal lemaradva a negyedik. Gyurcsány Ferenc 3,1 százalékot kapott.

 

miniszterelnok.png

A pártok listája nem kevésbé izgalmas: tetten érhető, hogy a kormányfőjelöltek népszerűsége nincs arányban a pártok népszerűségével, például Karácsony Gergely pártszövetsége 35 százalékot kapott, igaz, ezzel is első helyen áll az MSZP-Párbeszéd. Második holtversenyben az LMP és a Jobbik 14,6 százalékkal, negyedik pedig a Fidesz-KDNP 11,5 százalékkal.

Persze nem csak az Alföldi blog aktív olvasói mennek el szavazni, így április 8-án egész más eredményekre számíthatunk, viszont ha sokan elmennének, talán történhetnek ehhez hasonló meglepetések.

 

partok.png

 

 

Szólj hozzá

Orbán Viktor Szél Bernadett Karácsony Gergely választás2018