Alföldi blog

Korbely György blogja

2018. jan 26.

Ha rajtatok múlna, Karácsony Gergely lenne a következő miniszterelnök

írta: korbelygyorgy
Ha rajtatok múlna, Karácsony Gergely lenne a következő miniszterelnök

Mielőtt bárki bármilyen szakmaiságot kérne számon, hangsúlyozom: ez csupán egy rendkívül kismintás, minden reprezentatív mintát nélkülöző szavazás volt, sokkal inkább játék, mint bölcs előretekintés. Szoktam ilyet csinálni itt a blogon, korábban online szerkesztőként is csináltam ilyeneket, míg lehetett.

Az eredmény elsősorban azért meglepő, mert ellentmond a közvélemény-kutatások által mérteknek, azaz az Alföldi blog szavazásban részt vevő olvasóinak csaknem fele Karácsony Gergelyt (47,9 százalék) tartja a legalkalmasabb kormányfőnek, második helyen Szél Bernadett szerepel (22,9 százalék), az intézetek által befutónak mért Orbán Viktor itt csak harmadik (13,5), igaz, Vona Gábor egy százalékkal lemaradva a negyedik. ...

Tovább Szólj hozzá

Orbán Viktor Szél Bernadett Karácsony Gergely választás2018

2018. jan 12.

Csepel-szindróma Orosházán - MSZP kontra Együtt

írta: korbelygyorgy
Csepel-szindróma Orosházán - MSZP kontra Együtt

Nem nagyon érdekel a balos összefogás témaköre, ám ez esetben arról a városról és körzetről van szó, ahol életem legnagyobb részét töltöttem, továbbá olyan szereplőkről, akiket régóta ismerek, sőt nézetkülönbségeink ellenére barátaimnak is tekinthetem őket.

Reggel tűnt fel Bod Tamás (volt újságíró kollégám, az Együtt politikusa) FB-posztja, amiben egy klubrádiós nyilatkozatára hívja fel a figyelmet, jelezve, hogy a tőle megszokott Simonka-kritika mellett szó esik egy orosházi MSZP-Együtt konfliktusról is.

  

Késő délután jutott időm meghallgatni az adást, itt ni: (13 perctől indul)

Ebből derül ki, hogy (az egyébként Gyulán élő) Bod Tamást már be is mutatták Szigetvári Viktor Együtt-csúcspolitikus és ...

Tovább Szólj hozzá

mszp együtt bod tamás választás2018 füvesi sándor

2018. jan 11.

Április 8-án szavazunk - mondd, te kit választanál?

írta: korbelygyorgy
Április 8-án szavazunk - mondd, te kit választanál?

 Április 8-ára írta ki Áder János köztársasági elnök az idei országgyűlési választásokat, ennek jegyében tákoltam össze ezt a kis felmérést. Az eredmény természetesen semmiképpen nem lesz releváns, hiszen csupán egy blog közönsége, illetve az idetévedt olvasók pillanatnyi álláspontját tükrözi. Ettől persze még érdemes megcsinálni, hiszen érdekes információk derülhetnek ki, továbbá a közvéleménykutató intézetek előrejelzései is több sebből véreznek az utóbbi időben.

Néhány magyarázat:

- Bár Gyurcsány Ferenc nem hivatalos jelölt, ezirányú szándékai egyértelműek, ezért szerepel a listán

 - Az ellenzéki pártok önállóan szerepelnek, kivéve az MSZP-Párbeszédet, mely éppen ma jelentette be a ...

Tovább Szólj hozzá

Orbán Viktor Vona Gábor Gyurcsány Ferenc Szél Bernadett Karácsony Gergely Szavazás választás2018

2018. jan 07.

Ökoparkos kirándulás

írta: korbelygyorgy
Ökoparkos kirándulás

Elzászban, Mullhouse-tól néhány kilométerre található az  Écomusée d'Alsace   , mely egy ökopark, illetve egy skanzen keveréke, lényegében az itt élő természetet, illetve emberek közel- és régmúltját mutatja be, elsősorban a mezőgazdaságra, illetve a kézművességre fókuszálva. 

Vasárnap kora délután tettünk itt egy néhány órás sétát s ez remek családi programnak bizonyult, annál is inkább, mert legközelebb csak tavasszal lesz erre mód, tekintve, hogy a mai nappal téli szünetet tart a létesítmény.

Tovább Szólj hozzá

galéria elzász ecomusee

süti beállítások módosítása