Alföldi blog

Korbely György blogja

2003. júl 27.

írta: korbelygyorgy

Hát nem lett tárcaírás, viszont dolgozgattam egy kicsit ezen az oldalon: ha balra nézel, néhány hirtelen beírt linket találsz, s ami a legfontosabb, interaktívvá vált az oldal, igaz, kezdetleges free megoldással, de van fórum is!
Tovább Szólj hozzá

2003. júl 27.

írta: korbelygyorgy

Újraolvasás után rájöttem egy értelezavaró hibára: Bächer Iván természetesen nem Szandikának állított mementót, hanem saját elvesztett kutyájának. Így talán értelmes a mondat.

(Újabb blogtapasztalat: fog a fene a már fellőtt szövegbe javítani, célszerűbb az egész folyamatot hitelesen lekövetni. Hmm, ez már majdnem gonzo :-). Nem tudom, Hunter S.Thompson hogy áll a komputerekkel. Majd Vágvölgyi kollégát megkörnyékezem, hogy jövőre jöjjön el Tokajba és akkor ezt is meg lehet kérdezni tőle).

Tovább Szólj hozzá

2003. júl 27.

írta: korbelygyorgy

Most tulajdonképpen bringáznom kellene, de Bonnie miatt ez lehetetlen: igaz, hogy Erika és Erik is itthon alszanak, de ez őt nem hatja meg és elkezdene vinnyogni, ami persze nem tenne jót a PR-unknak a házban, mégiscsak új fiúk vagyunk és leszünk is itt egy darabig. De az előző mondatbó az legalább kiderül, hogy van már tárolókulcsunk és kedvenc kétkerekűm is itt van már. Csak éppen technikai okok miatt nem gyakorolhatom kedvenc és egyetlen sportoma, mit hetek óta hanyagolok különböző okok - elsősorban kiskutya, költözés és Tokaj-felkészülés - miatt. A "hátráltató" tényezők közül már csak a kutya van, de erre is kigondoltam egy megoldást: Bonnie-ka (vagy latinosan: Bonita :-)) részére veszek egy kosarat, amit a kormányra akasztok, így ...

Tovább Szólj hozzá

2003. júl 25.

írta: korbelygyorgy

Tegnap megkeresett R., egykori diákom, pontosabban gyakornokom, a Kodolányi Főiskola médiaszakán végzett és hetente egyszer az orosházi irodában töltötte a gyakorlatát. N. községben lakik, ahol jóféle dinnye terem (közel Medgyesegyházához), be is állított két Guinness-gyanús példánnyal, amelyek ráadásul finomak is. Közben egy-két órás beszélgetés jövőről, kilátásokról, miegymás. R. Budapestre megy, ott él a barátja, a Havas-iskolában folytatja tanulmányait, munkahelye még nincs, de vannak kilátásai, szegény a leggyagyibb magyar rádióhoz kerülhet, amelynek Békés megyei frenchise-partnerénél én is dolgozom...
Tovább Szólj hozzá

2003. júl 24.

írta: korbelygyorgy

A torokfájásból lábalok kifelé, az MTI-s tudósításon is túl vagyok, sőt mára egy háttéranyagot is ígértem a Békés megyei biotermelés helyzetéről. Mondanom sem kell, hogy qrvára nem érdekel a téma, mint ahogy ez a tegnapi bioetanol-üzem sem érdekelt különösebben. Valójában megtisztulásként élem meg, hogy nem végzek konkrét, klasszikus újságírói munkát, most meg ezzel foglalkozom mégis, mert K. Tomi és B. Máté megkértek, merthogy K. elment szabira, s odalesz még egy hétig. Tárolóügyben előrelépés: három biciklit úgy néz ki, már a héten sikerül elhelyeznem... Másra nincs is különösebb szükség, bár lehet, hogy elvi kérdést kéne csinálni a dologból...
Tovább Szólj hozzá

2003. júl 22.

írta: korbelygyorgy

Bajaimat tetézi a pokoli hőség. Bágyadtan meredek a monitorra, még a szélessáv adta élmények sem izgatnak, aludni pedig nem akarok, mert még rosszabb lenne. Inni csak langyos teát merek, pedig de jól esni most egy hideg ásványvíz... Intézkedni kéne tárolóügyben, jó lenne itt tudni a bringámat, de a hőség ebben is megkadályoz. Pedig ki tudja: lehet, hogy az érintettek ellenállása éppen a hőség miatt lankad.

Tovább Szólj hozzá

2003. júl 22.

írta: korbelygyorgy

Elkapott valami nyavalya, tegnap este óta kegyetlenül fáj a torkom, délelőtt is teát ittam a kávém mellé a szokásos hideg ásványvíz helyett. Mindez csak annyiban tartozik ide, hogy nem vagyok túl kreatív, így naplót írni sincs erőm. Ráadásul a nyugati és a déli megyerészben MTI-zek, mert a tudósító szabadságon van. Munkám nagy részét egy olyan projekt köti le, ami nem túl publikus - ezáltal megintcsak el lehet gondolkodni a blogolás szabadságán, nem mintha álnéven megírnám, hogy min dolgozom, merthogy eléggé beazonosítható a dolog.
Tovább Szólj hozzá

2003. júl 21.

írta: korbelygyorgy

Elintéztem néhány restanciámat: e-mailen megköszöntem a Zöld Sátor-vendégeknek a részvételt, lecsesztem azokat, akik nem jöttek el (Mesterházy GYISM-államtitkárt és Májer tokaji polgármestert), meg kutya-ügyben is leveleztem, a Zöldmagazin.Com-on megtaláltam egy képet, amin Bonnie kutyával együtt "lépünk fel", egy állatvédelmi vita bevezetőjéhez galád és demagóg módon felhasználtam ugyanis őt is. Tulajdonképpen egy schauzer-fórumos csajnak, illetve magának a püspökladányi tenyésztőnek küldtem el a képet, ami azért is jött kapóra, mert már hetek óta aktuális volt, hogy írjak nekik.

 

Tovább Szólj hozzá

2003. júl 21.

írta: korbelygyorgy

Nnnna, mostmár a normális kerékvágásba kerültünk, legalábbis a hétvégén olyan volt, mint egy normális hétvége, én például tudtam dolgozni :-) Nem nagyon kéne elkiabálnom, de kedvemre való netes munkát végzek, aminek a végeredménye várhatóan nagy durranás lesz/lehet, egyelőre legyen elég annyi, hogy a rendkívül egyoldalú és igénytelen Békés megyei sajtóviszonyok területén történhet változás... Idehaza egyelőre olyan pitiáner dolgokat kell elintéznünk, mint a közös helységek használata: a kedves régi lakók úgy betelpültek, hogy a kibaszott három bringánkat nincs hová tennünk. Az előző lakónak ugyanis volt garázsa, ott tartotta a cuccait, lemondott a tárolórészéről. Igaz, hogy azt a garázst mi fogjuk bérelni, de akkor is, ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása