Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. már 21.

írta: korbelygyorgy

Óriási békejel lángolt a Hősök terén

2004. március 20., szombat, 21:42 A budapesti Hősök terén több mint ezer ember rendeződött egy hatalmas békejel alakzatba, kezükben fáklyákat tartva. A békedemonstrációt az iraki háború kitörésének első évfordulója miatt tartották, több tucat civil szervezet rendezésében. A világ több száz városában tartottak szombaton pacifista tüntetéseket.

Hát igen, a háború. Valamikor megveszekedett pacifista voltam, nyilván a hippifilozófiák hatása miatt, aminek a második hulláma hozzánk a hetvenes évek végén, tinikoromban érkezett meg. Mára persze dörzsöltebb vénember vagyok, tisztában vele, hogy a "béketábor" valójában világforradalomra törekedett, belső ellenzékét pedig munkatáborokba ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 20.

írta: korbelygyorgy

Persze, nem csak szomorú tudok lenni, itt van ez az előrehozott nyár, ami határozottan kedvemre van, a héten már előkerült a bringám is, igaz, csak egy rövid útra: a Kristály-tónál futtattam meg a kiskutyánkat. Persze tudom, hogy ez még korai öröm, alapjában a március még nem igazán biciklis szezon, legfeljebb a fanatikusoknak, de promónak elment. Először egyébként is el kellene vinnem a kétkerekűt egy átfogó tavaszi felkészítésre: van a Lehel utcán egy normális szerelő srác, aki nagyon jól dolgozik és olcsón (tudom, egy vérbeli bringás maga csinálja meg az ilyesmit, de én nem vagyok az :-))

Meg aztán kulturálisan is van itt jó hír: immár nem csak Balázs Palit exportáltunk a világnak, hanem egy kedves ismerősömet, Kőváry Pétert ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 19.

írta: korbelygyorgy

Megszűnik a Késő este Hajós Andrással

Index
2004. március 19., péntek 14:41
A show gyengén teljesített, a nézők egy része elkapcsolt a csatornáról Hajós láttán. Azért még lesz két best of műsor.

Megint egy rossz hír, csak hogy rossz kedvem legyen. Azon gondolkodom, kiben van a hiba: Hajósban, mert nem elégszik meg az ordenáré poénokkal? A Viasatban, mert pénzt akar keresni és hamar feladja? A közönségben, mert túl bonyolult neki a gondolkodás? Bennem, mert nem elég jó nekem Sass József meg Lagzi Lajcsi?

A dolog egyébként szerintem egy kicsit árnyaltabb. Kapásból fel tudok sorolni a környezetemből néhány embert (nem csak a baráti körömből), aki Hajós-fan, és el nem mulasztana egy-egy adást sem. Ha pedig mégsem tudja megnézni, ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 18.

írta: korbelygyorgy

Hmmm, miért is lett nekünk kínai testvérvárosunk? :-)

Kínában betiltják a blogokat

Index
2004. március 18., csütörtök 12:08
Az internet növekvő népszerűsége miatt Kínában újabb megszorítással korlátozzák a felhasználók szabadságát. Az utóbbi napokban a távol-keleti ország két leggyakrabban látogatott blog tárhelyét tiltották be. Mindezt annak ellenére, hogy az utóbbi időben a kínai kormány lépéseket tett az emberi jogok védelme érdekében.
Tovább Szólj hozzá

2004. már 17.

írta: korbelygyorgy

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter biztonsági okokból nem utazik Irakba - olvastam vagy hallottam valahol, s az események rá is igazoltak, mert nem sokkal később arról értesültem, hogy este felrobbantottak egy szállodát Bagdadban Én most nem mennék bele, hogy egy honvédelmi miniszter ugyanúgy elöljáró (elöl járó, éééértitek :-)), mint bármely parancsnok, valószínűleg megerősítés lett volna annak a háromszáz katonának, ha meglátogatja őket, mint ahogy eredetileg tervezte. És a demagógiát azza sem fokoznám, hogy jobb és biztonságosabb most neki a több száz millás villájában Budán.

Egyébként elsiklottam egy egész kerek évforduló mellett a napokban, ha már katonáskodunk: február 28-án volt húsz éve, hogy kényszersorozottként ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 16.

írta: korbelygyorgy

Vasárnapról hétfőre virradóra megint egy hajnalig tartó activity, ezúttal Zsedényi Petiékkel, most a fiúk győztek. Egész jó játék, bár a tévés verziót nem szeretem, de ennek nyilván megvannak a maga okai, többek közt az, hogy Szulák Andrea vezeti, csak a TV2 sztáristálója illegeti magát, no meg akkor érdekes egy játék, ha valaki tevékeny részese lehet. A hosszú hétvége egyébként rohadt rövidnek bizonyult, mert semmi nem úgy alakult, ahogy akartam, persze ehhez hozzátartozik, hogy a jó időt kihasználva Bonnie-val napi több órát töltöttem a szabad levegőn, meg persze nagyokat aludtam, így alig maradt idő azokra a feladatokra, amiket elterveztem.

Tegnap megnéztük a Magyar Vándor t, amit a kritika lehúzott elég rendesen, de a film ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása