Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. jún 20.

írta: korbelygyorgy

Nem voltam túl aktív blogozó a hétvégén, ami persze nem azért volt, mert afféle jó bölcsész módjára a hétvégén elkerültem a gépet (pedig ez lenne a helyes, szavamra), hanem mert mást csináltam, szigorlatoztam például külgazdasági ismeretekből (ötösre :-)), családi ügyekkel voltam elfoglalva (hatodik házassági évforduló; családlátogatás), kutyakiképzés és egyebek, meg persze volt ebben munka is, elkészültem például a tokaji sajtóanyaggal, holnap megkezdem a szétküldést. Túl sok új infó nincs benne - legalábbis a blogon olvashatókhoz képest - azonban ha valakit érdekel a dolog, mármint médiásokat, az dobjon nekem egy emilt ide, de hangsúlyozom, a legfontosabb hazai lapok, tévék, rádiók, portálok kapnak ilyen anyagot, sőt a ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 18.

írta: korbelygyorgy

Léna átlépte a szerb-magyar határt, ezekben az órákban hazafelé teker. Rádióinterjú megvolt, elvileg már megy is a rövid és a hosszú változat is. Érkezés előreláthatóan 11 órakor a polgármesteri hivatal elé, ez volt az eredeti indulási pont. Ha nem lennék elhavazva, pattannék nyeregbe és Székkutason várnám be, ameddig Pünkösdkor kísértem. Hahaha, olyan lenne, mintha mindvégig vele tekertem volna :-) Mellesleg rohadt kíváncsi vagyok, hogy nagyjaink értékelik majd-e ezt a teljesítményt, merthogy pénzt nem nagyon adott neki a szakbizottság, azt is tudom miért: mert a jobboldal a csángó út után rácsippant a témára, egy csomó rendezvényükön tartott élménybeszámolót. Ehhez tudni kell, hogy nagyon jó fej a Léna meg nagyon kedvelem, de ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 17.

írta: korbelygyorgy

Jé, mit találtam: mondtam, hogy előbb-utóbb jól behálózzák a netet (jó kis képzavar :-)) a sztárblogok. Íme, az első fecske, vagy legalábbis ezek egyike: Csisztu Zsuzsa . Kérdés persze, hogy ez mennyire lesz hiteles, közel engedő napló, vagy mennyire menedzserirányított, marketingszempontok szerint megírt magánbulvár-híradó. Kiderül.
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 17.

írta: korbelygyorgy

Életét vesztette egy Irakban szolgáló magyar tizedes. A katona vizet szállító járműve mellett bomba robbant. A detonációban egy szakaszvezető is megsérült.

Döbbenetes hír, nem csak azért, mert nagyon sajnálok minden feleslegesen elvesztett fiatal életet, együtt érzek a szeretteivel, hanem azért is, mert látom lelki szemeim előtt, hogy az elkövetkező napokban-hetekben sajnos a közélet és a média  agyonrágja-kiforgatja-zászlajára tűzi ezt a szerencsétlen esetet: mindenki fújja majd a magáét, holott a történet ennél jóval árnyaltabb.
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 17.

írta: korbelygyorgy

Bocsánatot kért, az 1956-os forradalom után történtekért a kormányfő. Medgyessy Péter szerint "egy ország felelős vezetője, egy megválasztott kormányfő nem teheti meg, hogy egy ilyen eseményen ne mondja azt, amit szívéből érez".

Jól hangzik, csak nem értem, miért kellett ehhez 15 év, hogy az utódpárt - és most távol legyen tőlem a komcsizás - végre leszámoljon múltjának legsötétebb foltjával. Néhány hónapja Hiller - igaz, sokkal halkabban és kis visszhang mellett - megtette ugyanezt október 23-a kapcsán. Sajnos késő van ez, nagyon későn, ráadásul nem tudni, hogy a vasárnapi bukta nyomán nem egy új stratégiáról van szó? Nem jött be a negatív? Hát akkor Ron bácsi nyom egy kis nemzeti megbékés-fílinget nektek, buta ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 15.

írta: korbelygyorgy

Hál' Istennek "mikroszinten" nincs túl nagy visszhangja az EP-választásoknak, senki nem szól be senkinek a környezetemben sem, olyanok tudnak normálisan beszélgetni, akik két éve még marták egymást. A mi Viktorunk is visszafogott, asszongya, ne ünnepeljetek, dolgozzatok. Helyes. Az MSZP-nél  más a helyzet, bár ahhoz, hogy elkezdjenek forrni, nem kellett ez a viszonylag nagy bukta, hiszen a felszín alatt már a választások előtt is pezsgés volt. Én is túl vagyok lassan a politikai hanganyagokon, persze ez nem azt jelenti, hogy vigyázó szemünket nem tartjuk a közélet színpadán, dehogynem, csak éppen ez a felvonás volt egy kicsit vontatott - bár hangsúlyozom, részben kedvemre való eredmények születtek. Mit részben: így volt a jó, sokkal izgalmasabb ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 14.

írta: korbelygyorgy

A szokásos választási utóhangok: a helyi pártvezérek immár országos főnökeik szavait visszhangozzák. Mindezt egész nap, az én mikrofonomba. Én meg persze egész nap ezt hallom, mert utógondozom a hangokat, kivágom az őzéseket,  a szuszogásokat és a torokköszörüléseket, úgyhogy az egész beköltözik az agyamba és itt visszahangzik. Van egyébként parlamenten kívüli pártom is, a Munkáspárt, akik, mondanom sem kell, Orosházán a dupláját kapták az országosnak, de még így sem eleget, itt sem érték el a négy százalékot. Egyébként rendes fickó a helyi vezetőjük, én vigasztaltam szegényt, hogy nem, nem vagy te a város politikai bohóca. Komolyan is gondoltam: becsületes, idealista ember, akiről sok úgynevezett demokrata példát vehetne.
...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 14.

írta: korbelygyorgy

Az eredmény ismert, igazi meglepetés nem történt. Tulajdonképpen három párt is elégedett lehet, egy nem, az MSZP. Bár nem az MDF-re szavaztam, mégis az ő szereplésük a legnagyobb öröm számomra, mert bár távol áll tőlem a konzervativizmus, mint gondolkodásmód, de mint demokrata fontosnak tartom ezt az értéket, mint választható alternatívát. Az SZDSZ két mandátuma azért jó, mert végre nem kell, hogy szemlesütve járjanak a liberálisok ebben az országban, persze, azon lehetne vitatkozni, kell is, hogy az SZDSZ valóban liberális-e, illetve nem ártana definiálni is a liberalizmust, mint eszmerendszert. A szocialisták saját  idegességük, rossz kampányuk áldozatául estek,  nem kis belpolitikai izgalomml jár majd belső vívódásuk.

A helyi ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása