Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. nov 12.

Színes kampány

írta: korbelygyorgy
Színes kampány

A színes kampány nagyon sokaknak elindította a fantáziáját. Én ma délelőtt írtam a témáról a Beol-hu-nak, még nem került fel, de tekintettel a téma szavatossági idejére ide kiteszem.

Szín, játék


Mostan színes kampányról álmodom – írná Kosztolányi Dezső, ha valami csoda folytán megadatna neki, hogy 2005-ben körülnézzen szép magyar hazájában.
Bizony, immár azzal sem kell vesződniük a tisztelt kiskorúsított választóknak (embereknek), hogy pártneveket, vezérarcokat jegyezgessenek meg, elég, ha színekre asszociálnak. Ha pedig ez is gondot okozna bizonyos IQ alatt, akkor ott van a karkötő, csak rá kell nézni és tudjuk, hova tartozunk. (A karkötő-megoldást hazánkba egyébként a Sziget és más nyári fesztiválok szervezői ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 11.

Nyilván tartottak

írta: korbelygyorgy
Nyilván tartottak

Jut mára még egy ügynöksztori, de ez kellemesebb: megkaptam a "pótkötetet" is, azaz az én szerető feleségem ma nyújtotta át a szülinapi ajándékok záródarabját, azt hiszem, valami futárprobléma miatt volta késés. Szőnyei Tamás Nyilván tartottak című könyvére régóta fájt a fogam, úgyhogy nagy az öröm. Talán egy nyugodt hétvége következik, bele tudok mélyedni egy kicsikét a 60-70-80-as évek magyar rockspiclivilágába.
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 11.

Te is fiam...?

írta: korbelygyorgy
Te is fiam...?

 Újabb író fedte fel ügynökmúltját Az irodalmi élet újabb szereplője hozta nyilvánosságra ügynökmúltját: Kántor Zsolt a magyar kulturális élet személyiségeiről készített jelentéseket a pártállam titkosszolgálata számára a nyolcvanas évek második felében - jelent meg az MTI-hír. Most először drukkoltam egyébként, hogy ne legyen nagy visszhangja az ügynek, jómagam ugyanis néhány napja már tudtam erről a szomorú ügyről.  Írhatnék valami okosat, harcosat, de nem tudok. Csak szomorkodom...

Egyébként aki kíváncsi a részletekre, a Hetekben találja meg Zsolt vallomását
.

Tovább Szólj hozzá

2005. nov 11.

42

írta: korbelygyorgy
42

Ennél nyugalmasabb születésnapot is el tudtam volna képzelni magamnak, sima hétköznapnak is lidércnyomás: reggel hét óta folyamatos pörgés, benne minden jó: 24 órás határidős gyorscikk a Postás újságnak, a Művészet határtalanul projekt első hírlevelének (amit én szerkesztek offline és online) zárása, rádiós rohangálás, különböző műsorok + hírszerkesztés igényeinek kielégítése, útavatás Kardoskúton, emiatt késés fontos mgbeszélésről, szervezési baki miatt több kilométer gyaloglás, emiatt újabb csúszás - de legalább nincs és nem is volt időm agyalni ezen a 42-es számon.
Talán célzásképpen arra, hogy keveset olvasok, öt könyvvel lepett meg Erika, jó lenne még az idén elmélyülten kézbe venni őket. Köztük ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 10.

Gyurcsány Ferenc szupersztár

írta: korbelygyorgy
Gyurcsány Ferenc szupersztár

Ördögöt festettek a falra - mondhatnám, persze ez így olcsó poén lenne, de az olcsó poénokat sem szeretem kihagyni...
Tehát amit látunk: az orosházi városháza fala, szerda este, odabenn Gyurcsány és a megyei szoci elit, meg persze rengeteg néző: dugig megtelt a városháza, az előcsarnok, illetve a városháza előtti placcon is mintegy félszázan-százan követik áhítattal a Prime Ministert.
Gyurcsány vérprofi ismét, jól kezeli a népet, a többi politikust és persze a sajtót. A beszédre különösebben nem figyeltem, sok nekem másfél óra az ilyesmiből, néhány ismerőssel beszélgettünk, politizálgattunk és hasonlók. Az interjú egyébként csak a fórum után készühetett el, ennek ellenére az öt percet nem tudtam meghosszabbítani, ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 09.

Kommunikáció

írta: korbelygyorgy
Kommunikáció

Lehet piros, lehet narancs, a vidéki sajót továbbra is hülyének nézik, amiről persze a vidéki sajtó is nagyban tehet, de általánosítani csúnya dolog.
Ugyebár ma érkezik teljes valójában kisvárosunkba Gyurcsány Ferenc, én is kaptam öt kemény percet interjúra, ami egyébként alapesetben elegendő is nekem. Azonban az előkészületek arányában akár egy egy órás élő stúdióbeszélgetést is csinálhatnánk a kormányfővel. Ugyanis még pénteken felhív egy MEH-es kommunikátor és arra kér, küldjem el a kérdéseket (hangsúlyozom, pénteken, még a klubrádiós hakni, a hétvégi BIT-gyűlés, azaz kispártok-bejelentés, meg hát a hét eleji parlamenti események, azaz Orbán-beszéd, négyszemközti megbeszélés, nemzeti garancia stb. előtt).
...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 08.

Kis Helyi Szárszó kell?

írta: korbelygyorgy
Kis Helyi Szárszó kell?

Ami eddig zavart, ma rájöttem, nem is olyan gáz, sőt... A helyi fiatal politikai elit néhány napja itt vívja szellemi párbaját , már amennyiben a jelző igaz erre a polémiára. Komolyan mondom, ha nem a tél közeledne, csinálnék nektek, harmincas politikusok egy Kis Helyi Szárszót apósom kertjében, merthogy mindannyian tisztázó beszélgetésre vágytok. Lenne sör, bor, még talán marhapöci is, mindenkinek egy jó előadással kéne készülnie (én is szólnék néhány szót, mondjuk "aki nincs velünk, ellenünk van?" témakörben, aztán lehetne vitatkozni is. Egyébként a helyszín szimbolikus lenne: már nem Orosháza, még nem Gyopáros és itt futnak össze a szentesi, a szegedi és a mezőhegyesi sínek.
De jön a tél, gondolkodom: vagy egy házibuli itt ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 07.

A lista

írta: korbelygyorgy
A lista

Az elmúlt évek egyik legjobb listája ez a paksi : Bárdos Deák Ágnes, Lovasi, Prieger, ef. Zámbó, Kilián - ez nagyjából a muzsikusszektor, de egy csomó jó fej civil, sőt még politikus is akad köztük. Az Index persze azon élvezkedik, hogy Seszták Ágnes és Tamás Gazsi egy listán szerepel, de kit érdekel, ezt hívják akciószövetségnek, normális demokrációban ez nem ritka (nálunk legutóbb egyébként a Fidesz és a Munkáspárt - még ha nem is hivatalos - akciószövetsége volt ilyesmi tavaly decemberben kórházprivatizáció-ügyben).
Egyébként örömmel tölt el, hogy a tokaji Zöld Sátorból is sok ismerős név fedezhető fel: Ámon Ada, Illés Zoltán, Fidusz, Csáki Roland, Herbert Tamás, Schiffer András, Juhász "Kendermag" Péter, Kumin ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 07.

A fórumgazda reagál

írta: korbelygyorgy
A fórumgazda reagál

A látszat az, hogy kínosan ügyelek a középen állásra, ezért ha egyet rúgok balra, kényszeresen jobbra irányul a következő fricska.
Pedig nem így van, most mégis egy baloldali, vagy magát annak mondó barátomat fogom megvédeni. Vagyis dehogy, ő is kapni fog. Sokkal inkább az egyik még (?) létező demokratikus közösségi helyszínt, ennek a blognak a fórumát .
Történt ugyanis, hogy a Jobb Hatos elnevezésű kampánylapban az október 23-ai tudósítás szerzője, Molnár Béla városi Fidesz-elnök jó nagy vihart kavart, talán akaratán kívül, talán nem. Az írás nagyon jól bizonyítja azt a politológiai közhelyt, hogy ha az inga nagyon balra leng, az akaratlanul jobbra is messzire leng majd.

Mivel az írás nincs meg digitalizálva, begépelni ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása