2007. már 20.

Blogkisváros

írta: korbelygyorgy
Blogkisváros

Orosházán a jelek szerint intézményesült a blog, mint önkifejezési forma, hiszen azon túl, hogy a polgármester is blogol, illetve a városi könyvtár két bloggal is megörvendezteti a világháló közönségét (ezzel és ezzel), most bloggertalálkozó is szerveződik.

 

Bloggertalálkozó Orosházán
Az Internet Fiesta elnevezésű sorozat keretében egyedülálló rendezvényre várja az érdeklődőket az orosházi Justh Zsigmond Könyvtár: bloggertalálkozóra várják a webnaplóírókat és mindazokat, akiket érdekel ez az új kommunikációs forma.


A helyszín nem véletlen: Orosházán viszonylag sokan vezetnek blogot, s ezek látogatottsága magasnak mondható. Például a szervező intézmény is, melynek kollektív blogja népszerű olvasmány a világhálón — nem csak szakmai körökben. A március 24-én, szombaton délután hat órakor kezdődő „Aki ír és aki nem” című rendezvényen Buzai Csaba könyvtáros, főszervező két aktív bloggerrel beszélget: Németh Béla polgármesterrel (http://beol.hu/blog/nemethbela), illetve Korbely György újságíróval, a Beol.hu szerkesztőjével (http://korbely.freeblog.hu). Vitának is helye lesz a bloggertalálkozón, ugyanis az egyik vendég bevallottan blogellenes. Ő Varga Zoltán, a helyi televíziót és lapot működtető Orosházi Média Kft. ügyvezetője. A rendezvényre egyébként nemcsak helyi blogtulajdonosokat várnak, hanem a megye és a régió más pontjairól is, sőt: országos szinten is egyedülálló a hálónaplóírók ilyen típusú találkozója.
Az Internet Fiesta keretében ezen túl ingyeninternet, hálózatijáték-lehetőség, elektronikus adózási útmutató, EU-játék várja az érdeklődőket az orosházi városi könyvtárban.

Szólj hozzá

blog oroshaza