Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. feb 04.

Csillagok, ne ragyogjatok!

írta: korbelygyorgy
Csillagok, ne ragyogjatok!

Valójában a Kossuth téri eseményeknek kellett volna, hogy lázban tartsanak egy magamfajta, a társadalmi események iránt nyitott polgárembert, de nem így volt: kordonbontás és rendőr-tüntető macska-egér játék helyett valójában a hatvanas-hetvenes évek kulturális, egész pontosan zenei dolgai jobban izgattak.

...
Tovább Szólj hozzá

kex illes

2007. feb 03.

Megint Kossuth tér

írta: korbelygyorgy
Megint Kossuth tér

Egész délután nyomon követtem a majdan kordonbontás fantázianévvel elhíresülő belpolitikai eseménysort, de nem kaptam életszerű választ arra, hogy a Fidesz mi a francért csinálta, amit csinált délelőtt a Parlament előtt. Véleményből, elemzésből, magyarázatból nincs hiány, de egyik sem igazán meggyőző - legkevésbé magáé a Fideszé, miszerint annyira, de annyira fontos számukr a demokrácia.

...
Tovább Szólj hozzá

gyurcsany elkurtuk orban

2007. feb 01.

A vágányok mellett...

írta: korbelygyorgy
A vágányok mellett...

Budapest egyre messzebb van - állítom határozottan, pedig jó földrajzos voltam. Főként akkor igaz ez a tétel, hogy a MÁV nevű képződménnyel próbáljuk megtenni az utat. Pedig nem is történt semmi rendkívüli, sem késés, sem kényelmetlen utazási feltételek, egyszerűen vérlázító, hogy amíg egyes európai vasutak optimális időn belül érik el a több száz kilométerre Párizst, Londont, Berlint, addig én például tegnap öt és fél órát töltöttem azzal, hogy eljussak A. ponttól B. pontig, azaz a Hungexpótól hazáig. Igaz, most mindvégig vonatot használtam, nem úgy, mint általában, amikor Békéscsabáig kocsival megyek és ott szállok fel, és az igazsághoz tartozik, hogy 25 percnyi séta eljutni az orosházi vasútállomástól a Nefelejcs ...

Tovább Szólj hozzá

mav beol agrarkapu

2007. jan 29.

Illés

írta: korbelygyorgy
Illés

Sajnos eljött az idő: a beatnek, popnak, rocknak és miegyébnek nevezett szubkultúrának immár egyre több halottja van. Természetesen az önpusztítókon túl, hiszen Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Kobain, itthon Radics Béla, Bencsik Sándor és még sokan mások magába a rock and rollba haltak bele, míg az "alapító atyákat" a sors ragadja el. Megtörtént velük, amit sem ők, sem rajongóik nem hittek el korábban: megöregedtek.

...
Tovább Szólj hozzá

illes lajos

2007. jan 29.

Gyurcsány, a vlogger

írta: korbelygyorgy
Gyurcsány, a vlogger

Gyurcsány videoblogot indít
A már több mint egy éve aktívan blogoló Gyurcsány Ferenc videoblog indítását tervezi – értesült kormányzati forrásokból a hvg.hu. Információink szerint az erre vonatkozó tervek már el is készültek. ( HGV.hu )

Úgy tűnik, a miniszterelnök stábja fokozottan figyeli az it-híreket, elemzéseket, különös tekintettel a webkettőre. Blog után v(ideob)log - mi jöhet még? Egy kis iWiW, némi podcast (az már úgyis jelent meg tőle - Best of Öszöd -, de nem nála), esetleg készülő kormányzati dokumentumok megosztása valamelyik online irodai alkalmazással vagy éppen néhány bejegyzés a Wikin, mondjuk arról: "miért utálom Orbán Wikit?".

Tovább Szólj hozzá

gyurcsany

2007. jan 29.

írta: korbelygyorgy

Ismét egy jó gyorsan elinalt hétvége. A szombatot egyáltalán nem töltöttem itthon: a cég országos központjában voltam egy képzésen, print-online együttműködés volt a téma, elmélettel és gyakorlattal fűszerezve. Célja pedig az, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az, ami a szerkesztőségekben folyik, azaz rövid távon a napilapos szerzők minél magabiztosabb mozgása az online mezőben, közép és hosszú távon pedig gyakorlatilag a megyei sajtó átköltözése a hálóra.

 

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása