Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. feb 25.

Búcsú Kádártól?

írta: korbelygyorgy
Búcsú Kádártól?

Néhány tudósítás elolvasása után egyértelműen látszik, hogy az MSZP-kongresszus mégiscsak izgalmas egy kicsit, legalábbis a vájtfülűek számára. Ugyebár a személyzeti kérdések nem jelentettek nagy adrenalinmozgást, még a 75 százalékos bejelentéssel sem, világos volt, hogy jobb híján Gyurcsányt választják meg elnökké. Viszont arra senki nem számított, hogy most kezdenek el árnyékbokszolni Kádár János szellemével, azt pedig csak az őrültek gondolták volna, hogy az MSZP kongresszuse egy perces néma vigyázállást tart majd a kommunizmus áldozatai emlékére.

...
Tovább Szólj hozzá

mszp gyurcsany elkurtuk

2007. feb 25.

video

írta: korbelygyorgy
video

Tovább Szólj hozzá

2007. feb 25.

Fonogram

írta: korbelygyorgy
Fonogram

Lukács László valami okból egyedül énekelte el a ma esti Fonogram-gálán a nem kell semmi című számot. Utalt rá, hogy a zenekarnak is ott kellene lennie, de nincs ott, ezért egy szál gitárral adta elő egyebek közt: Unom a rádiót, unom a tévét,/ Unom az elejét, unom a végét,/ Unom már, hogy minden áldott reggel,/ Ugyanaz a nyomorult seggfej szól, hogy kelj fel!, folytatás itt . Hihetetlenül jót mulattam: ahhoz képest, hogy néhány éve milyen botrány tört ki az amerikai foci szuperdöntője közvetítése miatt, amikoris J. Timberlake letépte Janet Jackson blúzát, Laci lazán hülyét csinált az egész ünneplő közönségből, meg persze a szervezőkből. Remélhetőleg jobbikos meg kdnp-s túlbuzgók nem nézték a műsort, mert akkor lesznek ...

Tovább Szólj hozzá

fonogram cum magna laude lukacs

2007. feb 23.

Én is csinálom...

írta: korbelygyorgy
Én is csinálom...

Már csak kultúrtörténeti érdekessége miatt érdemes megnézni az m1-en a Csináljuk a fesztivált című műsort, még hogyha az ott elhangzó zenei anyag - diplomatikusan szólva - nem éppen a kedvencünk, mint ahogy a műsorvezetők sem túl szórakoztatóak. Viszont tükrözik az elmúlt ötven - vagy inkább 20-30 év tömegkultúrájának trendjeit. A műsor lényege, hogy három menetben először 144, majd 12 dalt juttat be a közönség a két döntőbe, végül kiválasztják az elmúlt fél évszázad legkedveltebb dalát. Eddig nem sok kedvencem tűnt fel (egy-két elfogadható igen, például Illés, Generál a mai műsorból.)

...
Tovább Szólj hozzá

zene mtv

2007. feb 22.

Egy kis mentegetőzés

írta: korbelygyorgy
Egy kis mentegetőzés

Amilyen termékeny blogger voltam a kezdet kezdetén, most annyira visszafogtam magam. Ennek nem elsősorban a sok munka az oka - bár visszavezethető oda. Azok az impulzusok ugyanis, melyek naponta érnek, nagyrészt munkahelyiek, így tehát vagy érdektelenek, vagy nem tartoznak a nyilvánosságra, lásd még munkahelyi bloggerek eseteit. Az pedig igénytelenség lenne, illetve méltatlan az olvasókhoz, ha minden második post tulajdonképpen a Beol-blog lenne, azaz nem szólna másról, mint annak bújtatott vagy nyílt népszerűsítéséről.

...
Tovább Szólj hozzá

fesztival 15 marcius beol

2007. feb 19.

Esti mezőszocreál Bonnie-val és Zagarral

írta: korbelygyorgy
Esti mezőszocreál Bonnie-val és Zagarral

Lassan fél éve lakunk a kertvárosban, de szegény paneldzsungelben szocializált kutyusonkat talán még egyszer sem vittem el azóta egy igazi városi sétára. Igaz, sétálni viszonylagos rendszerességgel szoktunk, esténként itt, a helyi házőrzők őrjöngése közepette (ezt a hülye szokást mondjuk Bonnie is átvette, ha kell, ha nem, hőbörög az első szokatlan mozgásra, legyen az postás, kutya, idegen autó vagy bármi.).

Ma este amúgy is dolgom volt a városban, bevágtam hát a kocsiba a törpe schnauzert is, majd megálltunk a belvárosban. Egy kicsit azért is, hogy én is újraismerkedjek a Kossuth utca-Szabadság tér-Rákóczi út zónával, elég sok változás történt, főleg új üzletek nyíltak, illetve cserélődtek ki. Ismerőssel nem ...

Tovább Szólj hozzá

zagar bonnie oroshaza

süti beállítások módosítása