2008. máj 07.

A mi kis ügyeink

írta: korbelygyorgy
A mi kis ügyeink

Egy történet, amelyben csak negatív hősök vannak - nos, ez a jelenlegi orosházi közélet. Annak idején, amikor még volt időm mélyebben blogolni, illetve ide koncentrálódott a zsibvásár a fórumba - amiket persze nem bánok, hogy így lett, mert terhes volt nekem a megmondóhely státusz, én csak egy normális blogot szerettem volna.... -, egy puha, helyi putyinos puha diktatúra volt a városban, most pedig ezt sírják vissza a népek. Azt ugyanis jobban viselik, mint a káoszt.

Akit picit is érdekel a téma, az tudja, hogy reggel/délelőtt önfeloszlatás, kimondott-kimondatlan nagykoalícióban, aztán uccu neki a még nagyobb bizonytalanság. Időközi választás lesz három hónapon belül mind a polgármesteri székért, mind a mandátumokért.

Ha lenne rá tippmix, akkor a legvalószínűbb fogadási lehetőség egy Fetser János polgármester-jelentős fideszes többségű önkormányzat lenne, mondjuk egyszeres téttel. Ám aki mer kockáztatni, az egy picit továbbgondolja a dolgot és bevállal egy esélytelenebb lehetőséget, például fideszes polgi, fideszes többség, vagy még inkább Fidesz által támogatott független polgi, mondjuk nem a politikai szférából, mert azok leszerepeltek, hanem valami köztiszteletben álló szakértőfélék - és most hadd ne mondjak neveket, nem akarok én senkinek ártani.

A jelenlegi polgiról, Németh Béláról sem szabad megfeledkezni, hiszen minden bizonnyal ő is újra indul, s bár háttér híján nem valószínű, hogy nyer, elég sok protest szavazatot gyűjthet be - mondjuk ez az MSZP-s jelöltnek kedvezhet. Ez utóbbival kapcsolatban: valóban elég nosztalgikus hangok hallatszanak Fetser János menedzsertípusú városvezetése iránt, azonban a szocik országos népszerűtlensége jelentkezni fog, egy harmincezres városban már működnek a pártpreferenciák.

De ráérünk találgatni, reggel kilenctől élvezzük a valóságot: online közvetítés lesz a Beolon, magam celebrálom egy laptoppal és egy kommunikátorral.

Szólj hozzá

oroshaza fetser nemethbela