2008. júl 07.

2003. július 7-e: az első tétova poszt...

írta: korbelygyorgy
2003. július 7-e: az első tétova poszt...

Legyenek most ezek a meghatottság pillanatai: pontosan öt évvel ezelőtt, éppen ilyen Hegyalja-készülődés idején született meg az első poszt a Kisvárosi webnaplón. Ejjj, mit is írhatnék: alapvetően csak egy játéknak indult, de nagyon sokat köszönhetek neki (neked, kedves naplóm, bár időközben kiderült, hogy a blog nem is napló, hanem még mindig nem tudjuk pontosan, micsoda, szóval blog), kezdve a két Goldenblogos helyezéssel, és nem titok, hogy blogos munkásságom is közrejátszott abban, hogy megkerestek jelenlegi munkehelyemről, volna-e kedvem integrált médiát építeni egy multinacionális megyei napilapnál.

 Sokak szerint a helyi közélet alakulásában is volt része ennek a blognak, de ezt udvariasan elhárítom, mert egyrészt nem igaz, másrészt az ilyen szerepektől zavarba jövök és elbújdosok - nem is véletlen, hogy gyorsan leszálltam a napi orosházi közéletről, igaz, mivel életem nagyobbik részét egy másik városban töltöm, ezt nem is látom át. De ezzel párhuzamosan a fórumot is leépítettem: írogasson csak a saját blogján, akinek közlési kényszere van a városházi belterjeskedésről, s akit ez a téma érdekel, az pedig kommenteljen: be is jött, Békésben itt a legnagyobb az egy főre eső bloggerek száma - mondjuk előre somolygok azon, hogy miről írkálnak majd néhányan, ha konszolidálódik egyszer a városháza, mert a jelenlegi garnitúrát úgy seggbe rúgják, ha itt lesz az ideje, hogy nnnna.

De a legfontosabb hozadéka a Kisvárosi webnaplónak mégis az a sok barát, akiket az elmúlt öt évben szereztem a virtuális térben és személyesen. Illetve az is fontos még, így végiggondolva, hogy az tudott maradni a blog, aminek indult: egy jó kis móka, játék, mindenféle görcs és bizonyítási kényszer nélkül.

Szólj hozzá

freeblog kisvárosi webnapló