Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. aug 03.

Kutyaszorítóban

írta: korbelygyorgy
Kutyaszorítóban

Új kutyánk órákon belül alkalmazkodottt a Nefelejcs utcai viszonyokhoz, lényegében minden korábbi félelmem, ami a basset hunddal szemben megvolt, elinalt. Kelly kutya persze kinti kutya lesz, Bonnie pedig marad panelban szocializálódott fotellakónak. Lehet, hogy nem egészen igazságos a dolog, azonban - bár a basset rendkívül intelligens és szeretnivaló - sok problémát megelőzünk ezzel a döntéssel.

S hogy miért éppen basset hund? Mert már régen is szerettünk volna ilyet, de mivel emeletes házban laktunk, ráadásul a negyediken, semmiféleképpen nem volt tanácsos lépcsőztetni, mert az tönkreteszi a gerincét. Most több kedvező körülmény lehetővé teszi, hogy bővítsük a kutyatárt (hely, nagyjából rendbe vágott udvar stb.), de ...

Tovább Szólj hozzá

kelly bonnie schnauzer basset hund

2008. aug 02.

A Nagy Dinnyetúra

írta: korbelygyorgy
A Nagy Dinnyetúra

Na, végre egy hétvége, amikor már 110 kilométeren vagyok túl, természetesen két keréken: tegnap este negyven kilométer Kerekes Janival, a bevezető kiskörön: Nagyszénás-Gádoros-Orosháza, ma pedig ugyancsak Janival, illetve egy Józsi nevű tizen-huszonéves bringás sráccal és Halupa Lacival (aki később csatlakozott és hamarabb levált, de ennek logisztikai okai voltak, hiszen tótkomlósi) dinnyetúrát tettünk: a cél a medgyesegyházi dinnyefesztivál volt.

Amiből nem igazán sokat láttunk, mert Laci haverjaival el kellett menni a Csicsely kocsmába, ahol a helyi erők Kárpátiát hallgattak, de azért ittunk ott egy sört (én legalábbis). Útközben azért megnéztük, mint idegenforgalmi látványosságot azt a medgyesbodzási telepet, ahol Karsai ...

Tovább Szólj hozzá

bringa medgyesegyháza dinnyefesztivál

2008. aug 01.

A mi kis médiaháborúnk

írta: korbelygyorgy
A mi kis médiaháborúnk

Az orosházi Fidesz-MSZP nagykoalíció ma lépte át azt a kritikus határt, melytől szalonképtelennek tekintendő. Minden eddigi történés betudható volt amatőrségnek, taktikázásnak, tehetetlenségnek, tanulási folyamatnak, kinek mi tetszik, de egy - bár vitatott, de mégiscsak köztiszteletnek örvendő - közszolga megalázó, távollétében történő menesztése túlmegy minden határon. A továbbiakban csak nagyon szigorú munkaügyben vagyok hajlandó foglalkozni ezzel a képződménnyel, melyet így hívnak: orosházi képviselő-testület.

Tudósítás a Beol.hu-n

Poór Csaba iWiW adatlapja

Poór Csaba profilja a Hírös Indexen

Tovább Szólj hozzá

orosháza varga zoltán oroshazi elet poor csaba

2008. aug 01.

Golden Blog

írta: korbelygyorgy
Golden Blog

A Golden Blog 2008-as bejelentésekor elmélkedtem arról , hogy bár én ezeken a dolgokon már túl vagyok, álltam a barikád mindkét oldalán, de milyen kár, hogy korábban nem volt Komplex kategória, mert akkor nem kerülök nem egészen odaillő skatulyákba, mint például Hírblog, meg Közéleti blog, ahogyan ez történt 2005-ben és 2006-ban.

Mit ad Isten: nézem a listát és ott van a Kisvárosi webnapló, valaki(k) ismét jelölt(ek), ami nagy megtiszteltetés számomra és egy újabb dilemma elé kerültem. Olyan globális és lokális népi bölcsességek járnak a fejemben, hogy "ugyanabba a folyóba nem lehet kétszer belelépni", meg "egyszer volt Budán kutyavásár", és persze: "a csúcson kell abbahagyni".

Az a része nem zavar, ha 177. leszek, hiszen ...

Tovább Szólj hozzá

goldenblog

2008. júl 31.

Csapágygyilkolás

írta: korbelygyorgy
Csapágygyilkolás

Vagy csak egy sokszorosan peches lúzer vagyok, vagy az őrangyalom nagyon óv valami részeg kamionostól, de műszaki hiba miatt a héten két ígéretes bringázás is füstbe ment.  Kedden a keróm jobb első kerekéből jött kávédarálószerű hang, amit másnap orvosolt is a szerelő (Keró Depó, ez itt a reklám helye). Amikor kész lett, rá sem ültem, csak feldobtam a tetőcsomagtartóra és hazahoztam. Aztán ma délután újabb túra indult volna, a hang azonban továbbra sem szűnt meg, a középső agy is rákezdett a darálásra. Szerencsére még zárás előtt történt, így a bringa most ott van a műhelyben és nagy valószínűséggel holnap délutánra kész lesz.

A kattogás oka a csapágyak elkopása volt, az történt ugyanis, hogy  hazaérve ...

Tovább Szólj hozzá

bringa autómosó zánka

süti beállítások módosítása