Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. nov 30.

Kína-projekt

írta: korbelygyorgy
Kína-projekt

Alakulófélben van Lénáék Kína-projektjének feldolgozása, egy kis ízelítő a YouTube-ról, bővebb infó pedig itt.

 

Tovább Szólj hozzá

léna

2008. nov 30.

írta: korbelygyorgy

A vasárnapi lappiacot nem nagyon ismerem és nem is nagyon érdekel, több mint tíz éve nem szokásom vasárnap hajnalban elbotorkálni az újságoshoz és venni Vasárnapi Híreket meg ilyeneket, úgyhogy nem tudom, jó lóra tesz-e a Népszabadság, amikor nagy erőket koncentrál hetedik napi kiadására. Valószínűleg a nagy példakép, a New York Times legendás, több száz oldalas vasárnapi száma lebeg a kiadó előtt. Hogy jó előremenekülés-e, majd kiderül.

Viszont a newsroom, illetve a newsdesk, azaz a print és az online lapok kiadása mindenképpen a jövő útja, persze a modell itt is - részben - tengerentúli, igaz Európában is bőven tudunk példákat az ilyen szerkezetű print-online együttműködésről. 

Tovább Szólj hozzá

2008. nov 29.

Mindennapi bulvárunkat... - Dobó Kata és a csabai szerelem

írta: korbelygyorgy
Mindennapi bulvárunkat... - Dobó Kata és a csabai szerelem

Amint várható volt, előbb-utóbb bulvársztori lett abból, ami Békéscsabán már hónapok óta beszédtéma, azaz hogy Dobó Kata vendégjátéka nem csak a színházbarátoknak nyújt beszédtémát, hanem a sztárok magánélete iránt érdeklődők számára is.

A nem is túl régen még Hollywoodban castingoló színésznő összejött egy helyi művésszel, akinek most több okból nem írnám ki a nevét, van benne jogi és emberi megfontolás is.  A lényeg, hogy a mai Blikk lehozta a sztorit - abszolút színházi infókra alapozva - mi pedig természetesen átvettük . Kollégám először kiegészítette néhány helyi adattal, amivel a férfi még felismerhetőbbé vált, majd miután az illető ma délután felhívott, a cikket lightosítottuk. Más kérdés, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

kata bulvar dobó

2008. nov 28.

Még több minimál

írta: korbelygyorgy
Még több minimál

Néhány év után illendő egy kicsit fazont igazítani: még több ősz szál, még több kiló, még több minimál - ez volt az alapelv, amikor új sablont választottam és húztam rá a blogra ma este.

Egyúttal nagytakarítás is volt: nem mentettem le a linkeket sem, majd szép lassan felépítem azokat, nagy részük úgyis lejárt vagy átalakult a jelentősége, a fontosakat pedig szép lassan visszaépítem.

Igyekszem megtartani a minimál feelinget, igaz, mindig előkerülnek új logók, infók, egyebek és rövid időn belül ismét karácsonyfává válik a blog. (A költözés elmaradt, amin már régóta gondolkodom, s egyelőre nem is aktuális az átcuccolás más szolgáltatóra, leginkább egyébként a Wordpress és a Blog.hu jöhet szóba, ...

Tovább Szólj hozzá

minimál dizájnváltás kisvárosi webnapló

2008. nov 27.

Egy hét Google nélkül

írta: korbelygyorgy
Egy hét Google nélkül

Természetesen eszemben sincs napi munkám során lemondani a kaliforniai fiúk találmányairól, azt hiszem, meg is szűnnék létezni Gmail, Google Docs, Reader, Analitics, Calendar, Maps és persze a jó öreg kereső nélkül. (És remélem, hamarosan az Android nélkül sem, de ehhez az kell, hogy egyáltalán legyenek ilyen mobilok elérhető áron és persze nem csak egy szolgáltatónál).

Viszont több kolléga beszólásai nyomán egy kísérletre szántam el magam. Print társlapunk, a Békés Megyei Hírlap minden nap az utolsó oldalon közöl technológiai híreket, amelyeket a mi csapatunk szerkeszt, gyakorlatilag napi két it-infóról van szó. A félig-meddig vicces beszólások is innen erednek: mennyit fizet a Google nektek ezért? Ugyanis jelenleg gyakorlatilag ...

Tovább Szólj hozzá

google békés megyei hírlap

2008. nov 24.

A helyi lapok a netre mennek...

írta: korbelygyorgy
A helyi lapok a netre mennek...

.... legalábbis ezt állítja az eMaSa tudósítása szerint Porcsin Zsolt, a Basahalom Boulvard gazdája, aki azonban nem ebben a minőségében tartott előadást a MÚOSZ helyi lapok szakosztálya tagjai számára.

Abban az általam igen tisztelt blogger és újságíró kollégának maximálisan igaza van, hogy a jelenlegi helyzet nem sokáig tartható fenn. Megítélésem szerint esetleg az ingyenességgel lehet húzni-halasztani a folyamatot, azonban a változás ennél jóval megrendítőbb lesz - nem akarkinek, magának a hatalomnak (és sajnos azoknak a kollégáknak, akik fő vagy mellékállásban e lapoknál dolgoznak s ebből tartják el családjukat).

A neten ugyanis mindenki egyenlő eséllyel indul, a mezei blogger ugyanúgy, mint a városházi gépezet. Tehát ...

Tovább Szólj hozzá

média basahalom helyi lapok orosházi élet

süti beállítások módosítása