2009. máj 17.

Index 10

írta: korbelygyorgy
Index 10

Születésnap születésnap hátán: ma reggel az Index ünnepel, nem is akármilyen ötlettel. a legelső dizájn jelenik meg, természetesen az aktuális tartalommal, például ott van a mi esti tragédiánk is, miszerint tegnap este kamionos gázolt el biciklist Békésszentandrásnál.

Az Index indulása annak idején alaposan felkavarta a hazai háló akkor még nem túl élénk életét, én például külföldről érkeztem haza, amikor az volt az első hír, amit kaptam, hogy az akkori kultlap, az Internetto szerkesztősége felállt és új lapot alapít. Akkor sokan szkeptikusan fogadták a hírt, hiszen egy multitól, az IDG-től távoztak, ráadásul a márkát sem vihették magukkal, viszont ott voltak az alapító atyák (Nyírő András, Uj Péter, Gerényi Gábor és sokan mások), így természetesen a figyelem is rajtuk maradt. Nagyon rövid idő alatt megszületett az Index és meg is nyerték a csatát, nagy valószínűséggel azzal, hogy a fórumozók is velük tartottak.


Azóta sok minden történt, például Nyírő András távozott, illetve számos tulajdonoscsere történt, egy azonban változatlan maradt: az Index a magyar internet zászlóshajója maradt, mert képes a folyamatos innovációra. Mitagadás: ha egy online szerkesztőnek lehet példaképe, viszonyítási pontja, akkor nekem az Index mindenképpen az, s bár a mi lapunk egészen más közegben, más célcsoportnak készül egész más feltételek mellett, azért az alapszellemiség nagy része mégiscsak ez. Azaz: mi is az Index köpönyegéből bújtunk elő.

Szólj hozzá

index nyírő andrás uj péter internetto