2010. feb 13.

Három szervezet, egy Szalma

írta: korbelygyorgy
Három szervezet, egy Szalma

A gyulai Szalma István elérte azt, amit kevesen a magyar választások történetében: olyan kapósnak bizonyult, hogy egyszerre három - egymástól meglehetősen távol álló - szervezet nevezte meg jelöltjének: a Lehet Más a Politika, a Civil Mozgalom és... igen, a Torgyán Kisgazda Koalíció.

Az ügy részletei itt találhatók, Szabó kolléga alaposan feldolgozta, megszólaltatva az érintetteket, a sztori nem csak azért érdekes, mert ki hitte volna, hogy van ilyen, hanem nagyon jól rámutat, hogy bár mindenkinek tele a hócipője a politikai elittel, ám nincs, aki a helyükre lépne. (1990-ben például nagyon vicces volt, amikor az orosházi városházán minden osztályvezetői állást megpályáztattak, hogy jöjjenek a tiszták és nem korruptak, de egyáltalán nem volt tülekedés a tisztségek iránt.)

Szóval van ez a gyulai jóember, aki három szervezetnek is odaígérte magát, mert gondolom, hízelgett neki, mennyire kapós, ám elfelejtett szólni a többieknek. A szervezetek pedig már gyűjtenék a kopogtatót, s ahelyett, hogy alaposabban lecsekkolnák jelöltjeiket, gyorsan bemondják a neveket. Pedig, valljuk be, egy 5-10 perces beszélgetés talán elég is lett volna, hogy tisztázódjanak ezek a vicces (vagy tragikus, ki hogy közelít 2010 demokratikus közélete iránt) kis malőrök.

 

Szólj hozzá

választás torgyán lmp civil mozgalom szalma istván