2010. feb 21.

Videótoplista: Hoffer traktor, keleti éj, jégeső

írta: korbelygyorgy
Videótoplista: Hoffer traktor, keleti éj, jégeső

Ha már friss tartalmat töltögettem, egy kicsit belemélyedtem YouTube-csatornám rejtett titkaiba, ugyanis viszonylag ritkán nézegetem belülről is mindenki kedvenc videómegosztóját, amit persze én is naponta használok, de csak a szokványos műveletekre, a szakmai részre pedig ott van a beolos account.

Rögtön dobtam egy hátast, amikor megnéztem a legnézettebbek toplistáját: hatezer találattal ez a traktoros vezet, amit csak úgy buliból tettem fel, miután két évvel ezelőtt rögzítettem egy vásárhelyi agrárkiállításon:

 

A második helyezett ugyancsak meglepetés számomra: közel 5600-an nézték meg a First zenekar egy április 30-ai koncertrészletét, ahol éppen a Karthágo egykori nagy slágerét, a Keleti éjt veszi le az orosházi zenekar.

A harmadik helyezett legalább nem okozott meglepetést, mert tudtam, hogy ezt sokan nézték, meg hát a téma is örök popularitás: időjárás. A Jégeső Békésben című tétova alkotást egyébként 4800 felhasználó látta, amint a Skodában dacolok az elemekkel.

 

Ami nagyon érdekes még, hogy a találatok többsége nem onnan érkezik, ahová beágyaztam őket (például ide a blogra, vagy a Beolra), hanem házon belülről, azaz egy másik YouTube-linkről (például kapcsolódó tartalom), vagy éppen a videómegosztó belső keresőjéről.

Tanulság: gyakorlatilag bármit érdemes lefilmezni, olykor a legbanálisabb dolgot is, mert soha nem tudhatjuk, mivel örvendeztetjük meg a netes közösséget. Sosem hittem volna, hogy nekem ez leginkább egy százéves Hoffer traktorral sikerül...

 

Frissítés: Bár nem toplistás a maga 400 találatával, de hadd szóljon a végén személyes kedvencem, ami szintén a hódmezővásárhelyi agrárbulin készült, s egy kis kozmopolita hip-hoppal turbóztam meg - szigorúan 18 éven felülieknek :)

 

Szólj hozzá

video youtube first hoffer