2010. aug 08.

Hírek, amikről lemaradtam

írta: korbelygyorgy
Hírek, amikről lemaradtam

Vagyis nem egészen, hiszen néhanapján előkerült a laptop (Cserépfalun az udvaron még wifi is volt), illetve a mobilomon is néha ránéztem a hírekre, de alapvetően csak gépiesen futottam át a címeket és a leadeket. Néhány szubjektív, ami a későbbiekre is kihat.

Fetser Jánost indítja az MSZP Orosházán

Elég nagy találgatás folyt, hogy Fetser János visszavonul-e, avagy rájátszik a korábbi, részben mesterségesen, részben technokrata sikerei által gerjesztett legendájára és a minden tekintetben kedvezőtlen klímában nekiugrik-e a választásnak. Nos, azt hiszem, már a hír hatására sikerült felkavarni az állóvizet, mert a Fidesz azonnal hisztérikusan reagált, ami ugye arra utal, hogy rettegnek a jó öreg Janitól. Aki mellesleg tuti nem nyeri meg a polgármester-választást, viszont az átlag szociknál jobban végez, ami egyrészt párton belüli tekintélyét növeli majd, másrészt Dancsóékét saját pártjukon belül csökkenti.

Szarvason tartja kongresszusát az LMP

Szülővárosom ideális helyszín jófej pártok mítingjeire, a nyolcvanas években például az akkor még formálódó Fidesz tartott itt valami fontos tanácskozást. Ez esetben nem csak a város milliője határozta meg az első vidéki helyszín kiválasztását, hanem az is, hogy szeptemberben időközi választás lesz Domokos ÁSZ-elnök székére és így a küldöttek egy kicsit aktivistáskodhatnak is. Persze Fonád Zoltán sohasem lesz egyéni képviselő, azonban ha sikerül egy 8-10 százalékos eredményt elérni, így az ökopárt sikerrel kommunikálhatja folyamatos növekedését.

Rejtélyes gyilkosság Alsóörsön

Ezt a hírt tényleg csak foszlányokból raktam össze, a történet a maga abszurditásával übereli az eddigi nagy ügyeket, s nem csak azért, mert megdöbbentette a hazai közvéleményt és erősíti azt a trendet, hogy bizonyos ügyekben soha nem tudjuk meg a teljes igazságot, hanem azért is, mert a híre már Svájcig ért: állítólag e bűncselekmény hatására szigorítanák egyesek az ottani bevándorlási szabályokat.

Hétfőn végső búcsú a Kispáltól

Erről már posztoltam, végülis túl sok újat sem lehet róla mondani, Valuska Lászlónak most sikerült: a hétfői búcsúkoncert próbái közben Lovasiékkal töltött egy kis időt, erről írt egy kiváló beszámolót. Egyébként van már Kispál búcsúblog is.

Beiktatták Schmitt Pált

Nem ellensúly, egyensúly, ismerjük a dolgot. A Fidesznek sikerült, ami a szociknak öt éve nem, azaz pártkatona lett a köztársasági elnök. Göncz, Mádl és Sólyom után különösen fura, hogy egy playboy lett a legfőbb közjogi méltóság, ráadásul a következetesség is odavan, hiszen Schmitt Pál jó embere volt az előző rezsimnek, míg egy egyik elődjére sem volt igaz. Öt éve a Védegylet aktív közreműködésével sikerült jól megszívatni a kormánypártokat, lett egy remek köztársasági elnök, tényleg az első - remélhetőleg nem utolsó - következetes, szakszerű, sehová nem húzó közjogi méltóság, Sólyom László. E hír legméltóbb kommentje: köszönjük, Elnök Úr.

 

 

Szólj hozzá

hírek sólyom lászló alsóörs kispál és a borz schmitt pál lmp fetser