Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. már 07.

Nőnapi köszöntő, idegen tollakkal

írta: korbelygyorgy
Nőnapi köszöntő, idegen tollakkal

A szerkesztőségi rendszerben mászkálok, a holnapi lapszám már elkészült cikkeit olvasószerkesztem, és találtam egy jó kis nőnapi jegyzetet, Magyar Mária kolléganő munkája. Mondhatjuk úgy is, hogy a legjobb nőnapi jegyzetet a nők írják.

Én is ezzel mondom, hogy éljen március 8-a, éljenek a csajok!

Vigyázat,
gondolkodom
Magyar Mária
Nőnap van. Ugye, ilyenkor szabad ábrándozni nekünk, nőknek? Talán kérni is. Mert én most kérnék. Nem virágot és nem is jelképeket. Egy másik társadalmat. Egy olyat, amelyik az év minden napján figyelembe veszi, hogy a nők nők. Amelyik elismeri, hogy a nő biológiailag, fizikailag, értékrendjében egy másik „műfaj”. Egy olyan társadalmat, ami eszerint is kezeli a gyengébb nemet.
Nem hiszem, ...
Tovább Szólj hozzá

nőnap békés megyei hírlap

2010. már 07.

Közösségi média Békés megyében, laikusoknak

írta: korbelygyorgy
Közösségi média Békés megyében, laikusoknak

Elkészült egy viszonylag nagyobb lélegzetű cikk a Beol és a Békés Megyei Hírlap részére a közösségi médiáról, elsősorban laikusok részére, de igyekezve megtartani a szakszerűség látszatát.

A Facebookra és a Twitterre koncentráltam, két aktív Békés megyei netező szólal meg, a gazdasági szférát Kerekes Jani képviseli, a kulturálist pedig Koszecz Sanyi , aki a békési művelődési ház igazgatója, emellett több civil projekt motorja.

Az eredeti verzió, ami itt érhető el , több mint nyolcezer karakter, a holnapi megyei hírlapba kerülő változat 2500-ra lett meghúzva, ez a médium sajátosságainak megfelelően még inkább laikusoknak szóló, amin persze azt értem, hogy nem alapjaiban magyaráz meg mindent, azt feltételezi, hogy az ...

Tovább Szólj hozzá

facebook twitter békés megye közösségi média

2010. már 07.

Váratlan szombat esti találkozás R. B. kapitánnyal

írta: korbelygyorgy
Váratlan szombat esti találkozás R. B. kapitánnyal

Este véletlenül elcsíptük a Hír Tv-n Radics Bélát, egész pontosan a róla hét évvel ezelőtt készült dokumentumfilmet , ami egész jól összefoglalja a magyar rock egyik legnagyobb legendájának történetét.

Nekem nagyon kevés személyes Radics Béla -élményem van, hiszen nem voltam húsz éves, amikor meghalt, néhányszor láttam a budai ifiparkban, egyszer középiskolás koromban még piáltam is vele, sőt megkínált a cigijéből (nagy dolog ez ám egy tizenéves rockernek), szóval ilyenek, viszont a zenére gyakorolt hatásával nagyon is tisztában vagyok és szerintem mindenki.


Nem kellett volna meghalnia, természetesen, de vajon lenne-e ma legenda, ha túléli a nehéz éveket, nem lenne esetleg ő is egy szánalmas rockveterán, akiken ...

Tovább Szólj hozzá

radics béla

2010. már 02.

Trenk báró sokszor 140 karakterben

írta: korbelygyorgy
Trenk báró sokszor 140 karakterben

Pénteken színházban jártunk, ahonnan nem illik twitterezni, így utólag egy megfontolt blogbejegyzés dukál.

A Trenk, avagy a vad bárót néztük meg, ami egy horvát színdarab, kvázi celeb címszereplővel, ugyanis e darabra Pindroch Csabát szerződtették Békéscsabára. Magáról az előadásról nehéz lenne kritikusan írni, mivel alapvetően nekem tetszett (már amekkora színházba járó ember vagyok), mégis volt valami hiányérzetem. Ugyanezt fogalmazta meg egyébként N. K. kolleganő kritikájában: remek színészek, színészi alakítások, maga a darab is a helyén van, könnyen levehető társadalmi mondanivalóval, mi több aktualizált mondanivalóval, a színház sem kispályázott a megvalósítással, mégis v álámi van, de nem az igazi...


Ennek ...

Tovább Szólj hozzá

twitter jókai színház pindroch trenk báró

süti beállítások módosítása