2011. ápr 04.

A víz fogságában

írta: korbelygyorgy
A víz fogságában

Benne vagyunk az újságban, egész pontosan a telekgerendási belvízhelyzetről jelent meg egy cikk a mai megyei lapban, illetve ennek online változata a Beolon.

A helyzet tényleg gáz, sajnos a belterületet is érinti részben, viszont mi olyan területen lakunk a falu központjában, ami egy töltésre épült, így nincsenek ilyen gondjaink. A szakmai részét a dolognak nem ismerem, de egyre nyilvánvalóbb, hogy itt már nem a tavaszra várás és a kevesebb csapadékban való bízás a megoldás, hanem valami áttörő megoldás, például a csatornázás, ami jó ideig hiú remény.

Állítólag a főispán (merthogy a vármegye kormánymegbízottja, Erdős Norbert az itteni képviselő) is tart valami fórumot az ügyben, kíváncsian várom a fejleményeket.

Mellesleg tavaszi bringázásaim során szinte mindenhol láthatók a belvíz itt maradt jelei, vagy el sem múlt produktumai, melynek csak egy része fogható a természetre. Bizony jól láthatók (és érezhetők) az állattartó telepek melléktermékei és az emberi bunkóság lenyomatai, a pillepalackok és egyéb civilizációs hulladékok. Tehát a megoldás nem csak a főispánon múlik, hanem főként azon a bizonyos gazdasági és emberi etikán, ha lenne...

 

Szólj hozzá

környezetvédelem belvíz erdős norbert telekgerendás