Alföldi blog

Korbely György blogja

2011. aug 21.

Utóbringaszezon, második nap

írta: korbelygyorgy
Utóbringaszezon, második nap

 



Nem egy cukrászipari reklám az itt látható fotó, hanem a szombat leghatásosabb Foursquare-bejelentkezés e Békésről: nyolcvankilométeres lett a nap, azaz a tervezett Tisza-tó túra kétharmada. Logisztikai és időjárási okokból lett rövidebb: a logisztikai, hogy egy órára Békésen kellett lennem, Vozár sporttársnő ugyanis ott csatlakozott. Békésről pedig már nem volt értelme messzire menni, az időjárási ok pedig az volt, hogy nagyon fújt a szél, ami meglehetősen visszavetette a teljesítményt.

De remek volt az út (sajnos Maps-en nem reprodukálható hitelesen, mert több erdei és kerékpárút is került bele, melyek a magyarországi térképen még nem láthatók), de a főbb állomások: Békéscsaba, Gyula, Gerla, Békés, Murony, Kamut ...

Tovább Szólj hozzá

bringa gyula békéscsaba békés

2011. aug 19.

A nap találós kérdése - no para, nem rovásírás

írta: korbelygyorgy
A nap találós kérdése - no para, nem rovásírás

Mit rejt a letakart tábla?

 


Nem, nem az, amire gondolsz, szó sincs rovásírásról. Beismerő vallomást teszek: mögé lestem és az van odaírva: Humanitárius település. Nos, kigugliztam: ez egy vöröskeresztes projekt , úgyhogy valószínűleg Szent István jegyében avatják majd fel  talán holnap.

 

Frissítés (reggel küldte a Vöröskereszt megyei főnöke az alábbi közleményt a Beol hírküldővel): 

Humanitárius település táblaavató ünnepsége Leírás:
Telekgerendás harmadszor is elnyerte a Humanitárius Település kitüntetés
díját. A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége 2011. április 27.-ei
ülésén fogadta el Telekgerendás pályázatát. A táblaállítás jogát, illetve
az elismerő oklevelet Medvegy Mihályné ...

Tovább Szólj hozzá

vöröskereszt rovásírás telekgerendás

2011. aug 19.

Bringás utószezon

írta: korbelygyorgy
Bringás utószezon


Kapóra jött, hogy hosszabbá vált a hétvége, tekintve, hogy igazodva a szerkesztőségi munkarendhez ma csak ügyelet van, az pedig most kivételesen mást érint. Mivel a ház körüli őrületek lezajlottak, illetve görnyedős gép előtti határidős munka sem vár, ezért végre két kerékre pattanhatok.

Kellemes kis utacska Csorvás és Kondoros között

Ma egy felvezető 42 kilométeres túrát tettem (mondjuk fejben többre számítottam, de néhány hónapos kihagyás után ez nem rossz), a holnapi tervek azért ambiciózusabbak, legalább a háromszorosát próbálom meg beiktatni. Útiterv még nincs, adok a spontaneitásnak nagy valószínűséggel. Annál is inkább szükség van egy komolyabb felkészülésre, mert szeptemberben ismét tervben van főként orosházi ...

Tovább Szólj hozzá

bringa

2011. aug 18.

Flyer-teszt a hétvégén

írta: korbelygyorgy
Flyer-teszt a hétvégén


Ez a kicsike van most nálam, HTC Flyer a neve, néhány napig tesztelhetem a T-Mobile jóvoltából, majd születik cikk is belőle a Beolon. Két nap alatt csupán annyit tudok mondani (mint ahogy ezt néhány twitben jeleztem is), hogy jobban bejön mint a korábban nálam járt Motorola Xoom , ami pedig nagyobb, drágább és fejlettebb Androidot futtat, de valami okból (talán pont a felsoroltak miatt?) jobban a szívemhez nőtt.

Például néhány apróság: jobban kézre esik, ezáltal könnyebb gépelni (bár ez a poszt most laptopon készül), a tartozékai kompatibilisak a mobiljaim tartozékaival, és van flash támogatása, így kedvenc online sorozataimon lefekvés után táblagép mellett alszom el.

Persze dolgozom, illetve dolgoznék is vele, de sajnos ezek a táblák ...

Tovább Szólj hozzá

invitel t mobile tablet htc flyer

2011. aug 16.

Rejtélyes festmény a szekrénybe építve

írta: korbelygyorgy
Rejtélyes festmény a szekrénybe építve


Érdekes módon csak most tűnt fel, hogy egyik retró szekrényünk teteje gyakorlatilag egy festmény. Vagy pingálmány, nem lehet tudni, bízzuk a szakemberekre, az én képzőművészeti, művészettörténeti műveltségem quite poor...

A szekrényt egyébként Orosházán vettük, egész pontosan Erika, akit valami okból vonzanak az ötvenes, hatvanas évek bútorai. A helyszín Orosháza, Székács utcai bútorbizományi, az időpont körülbelül 2006, amikor a Nefelejcs utcába költöztünk a Kölcsey utca panellakásból.

De érdekes módon sem akkor, sem a két azt követő költözéskor nem tűnt fel ez a fura szekrénytető, ami gyakorlatilag egy farostlemezre festett kép - kérdés, kinek az ecsetjéből.

Aki felismeri a festményt, illetve tippelni tud az ...

Tovább Szólj hozzá

festmény orosháza

2011. aug 15.

Ha madár lennék, Gyula fölött szállnék

írta: korbelygyorgy
Ha madár lennék, Gyula fölött szállnék

Pénzért dalt venni, illetve pénzért dalt írni direktben nem mindig szerencsés, főként udvari muzsikus módjára. Gyula városa rendelte az alábbi dalt a Dirty Slippers nevű zenekartól, amely ugyan már a fővárosban működik, de büszke helyi gyökereire.

Maga a zenekar marketingben igen erős , azaz kb. havonta fel tudják hívni magukra a figyelmet, például azzal, hogy a frontember menyasszonya Weisz Fanni siket szépségkirálynő, illetve most ez a városi megrendelés.

Persze, persze tudjuk, hogy a nagy öregek, a klasszikus zene mesterei is valahogy így működtek, azonban biztos vagyok benne, hogy Cseh Tamás Budapestje, a P. Mobil Miskolca vagy éppen Bródy János Földvár felé félútonja jobban kiállja az idők próbáját.

 

01 vizek v rosa ...

Tovább Szólj hozzá

gyula dirty slippers

süti beállítások módosítása