2012. sze 17.

Csillagközi jegyzet

írta: korbelygyorgy
Csillagközi jegyzet

Jegyzet holnapra TEK és polgárvédelmi összeírás témakörben, a Fidesz-kormány militarizálási mániáját kikarakírozva 1550 karakteren.

Luke és a nagy birodalmi összeírás

Luke, én vagyok az apád! – nekem ez volt a kedvencem, no nem a filmlegendából, melynek kétségtelenül ez a legdrámaibb fordulata, hanem azon mémek közül, melyek a TEK rövid időn belül elhíresült akciója nyomán születtek meg.

Az Orbán-kormány ökle ezúttal ugyanis a műszaki egyetemen lendült akcióba, ám kiderült, hogy csupán egy gólyatáborozó játékpisztolyos diák keltett riadalmat. Azóta az ország nagyobbik része a terrorelhárítókon röhög, akik eddig is gondoskodtak ehhez elég munícióról, gondoljunk csak Brad Pitt filmes kellékeinek lefoglalására.

Pedig valójában a körülmények áldozatává vált Hajdu János és csapata, ha alaposan megvizsgáljuk a történteket, jogszerűen jártak el a rohamosztagosok, bár a végén jobban tették volna, ha keménykedés helyett nevettek volna egy jót az egész diáktréfán.

Valójában nem is a TEK a nevetséges, hanem az a készültségi mánia, ami kezd kibontakozni az országban, s ami jelenleg a katasztrófavédelmi összeírásban csúcsosodik ki. Több önkormányzat ugyanis elkezdte kipostázni azokat az adatlapokat, melyek a polgári védelmi kötelezettséggel összefüggésben várnak vissza, mulasztás esetén kemény bírság ellenében.

Bár sokan sorozást kiáltanak, erről messze nincs szó, azonban katonaviselt emberként tudom: mindenképpen rossz üzenete van a békeidőben is mindenáron mozgósítani kívánó „parancsoknak”. Állítólag kevés önkéntes jelentkezett, ezért a keménykedés, ám nagy bajok idején már bebizonyítottuk, hogy össze tudunk fogni és megragadjuk a homokzsákot összeírás nélkül is.

Az erő ugyanis még mindig velünk van, kedves Nagyúr.

Szólj hozzá

star wars jegyzet tek békés megyei hírlap