Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. ápr 12.

Játszd újra?

írta: korbelygyorgy
Játszd újra?

Hoppá, még egy videó, ez most csak húszéves legenda, na jó, egy kicsit több. Ma olvastam a hírt, hogy újra lesz Sexepil, méghozzá a magyar verzió, azaz a Hegyi Hill Zoltán énekessel működő formáció, mely a legendás Egyesült Álmok című lemezt adta ki a nyolcvanas évek legvégén. Aztán egy holland énekessel folytatták a munkát a világhír reményében, de nem lett belőle semmi.

Ezen a videón ez év elején az ötvenéves Hegyi Zoltánt ünneplik barátai, s ez alkalomból álltak össze egy szám erejéig a fiúk, majd mint a cikkből kiderül, sokat beszélgettek és úgy döntöttek, megpróbálják újra. Nem tudom, van-e értelme, mindenesetre nekem szívdobogtató volt ez a nyolcperces videó

Tovább Szólj hozzá

sexepil hegyi zoltán

2012. ápr 12.

Kihagyom a Bikinit

írta: korbelygyorgy
Kihagyom a Bikinit

Hát éppen ez is harminc éve történt, legalábbis ez a koncertfelvétel akkor lett rögzítve, s hál Istennek, az értékmegőrzés jegyében felkerült a YouTube-ra is. Egész véletlenül hallgattam ma este Rolls Frakciót, az első ok persze az, hogy egy határidős munkát tologatok magam előtt és keresem az ürügyet, hogy mással foglalkozhassak, de a dolog eredője az volt, hogy délután egy ifjú újságíró kollégával beszélgettünk, hogy Kiscsillag vagy Bikini (ez a hétvégi kínálat Békéscsabán, a KÖRF Pontban Lovasiék lemezbemutatóznak, a Frankó Fesztivál fő produkciója pedig a Bikini lesz).

Van egy hülye szokásom, ha eszembe jut valami, azt nyomom ész nélkül, ha érdekli az illetőt, ha nem (pedig tudhatnám, öreges ...

Tovább Szólj hozzá

bikini rolls frakció

2012. ápr 10.

Április 11.

írta: korbelygyorgy
Április 11.

Lassuljunk le néhány percre, felejtsük el Schmittet és utódját, Orbánt és az IMF-et, hallgassunk verset, csakazértis Faludyt. Egyre inkább a szerencse fiának tartom magam, hogy volt lehetőségem találkozni, mi több, icipicit együtt dolgozni vele utolsó éveiben.

Egyébként hadd legyek büszke szűkebb hazámra egy kicst, remek program kezdődött ma délben az Ibsen-udvarban, 24 órán át versek szólnak nonstop, részletek itt.

Tovább Szólj hozzá

faludy hobo költészet napja

2012. ápr 09.

Háromgenerációs családegyesítés

írta: korbelygyorgy
Háromgenerációs családegyesítés

Tízórás vezetést hozott a nyuszi, legalábbis a húsvét első napja a Telekgerendás-Csabacsűd-Siklós viszonylatban telt oda-vissza, meglátogattuk ugyanis Eriket és Adriennt, azaz a fiamat és barátnőjét, akik néhány hónapja itt élnek és úgy tűnik, hosszabb távra rendezkednek be, ugyanis ketten menedzselnek egy helyi éttermet, ebbe bele kell érteni a kétkezi munkát is helyi vendéglátással és előfizetéses étkezéssel.

A családegyesítés három generációs volt, ugyanis Hédi és Erika mellett velünk jött apám és élettársa is, így vidám vágta volt végigszáguldani a fél országon, degeszre tömni magunkat a dél-baranyai finomságokkal, majd este visszaindulni, hajnalban megérkezni.

Azt hittem, senki nem fogja elhinni nekem, hogy Bács ...

Tovább Szólj hozzá

erik siklós

süti beállítások módosítása