Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. ápr 27.

Ingyen fesztiválozhatnak a pécsiek és a kassaiak

írta: korbelygyorgy
Ingyen fesztiválozhatnak a pécsiek és a kassaiak


Friss, ropogós Hegyalja-közlemény

 

Kassa és Pécs  ( is )  a   Borsodi Hegyalja Fesztiválon nyaral

Hegyalja felelősségvállalás ban az élen két város lakóinak megzenésített nyaralását a tokaji fesztivál állja

Hegyalja Fesztivál  idén vendégül látja Ka ssa és Pécs városát. A két hely ség lakói szá mára a lakcímkártyájuk a  belépő  a világörökségbe,  az  Everlast , az  Enter Shikari , a  Stereo MCs , a  Parov Stelar Band , az  Arch Enemy , az  Exodus , a  Kiscsillag , a  30Y  és a többi,   összesen  t öbb mint 200 világsztár és magyar fellépő koncertjére  Tokaj és Rakamaz h atárában, a napsütötte Tisza-parton.  Európa 2010 -es és 2013-as Kulturális F ővárosá nak lakói  a ...

Tovább Szólj hozzá

hegyalja

2012. ápr 26.

A nap képe: egy anarcho-libsi megmondja...

írta: korbelygyorgy
A nap képe: egy anarcho-libsi megmondja...

kgy_parbeszed_1335435267.jpg_407x511

Nem mentem át egóba, csak az élet úgy hozta, hogy megint egy fényképem került elő az újságból, egész pontosan egy 1994-es Orosházi Párbeszédből. Azonnal be kellett izzítanom egy Ektomorf-playlistet, ahogy megláttam közel 20 évvel ezelőtti önmagamat és gyorsan meg kéne innom valami töményet a mellette lévő jegyzet hatására.

Őszintén szólva már nem tudom, miről zagyválok és minek kapcsán, de láthatóan ifjú anarcho-libsi énemtől nem állt távol az ünnepek előtti beszólogatás - valahogy öreg fejjel is így vagyok ezzel, bár nyilvánvalóan abba belefáradtam, hogy nap mint nap fikázzam a politikai elitet, mely sajnos az én generációmból áll össze nagyrészt és nem csak a generáció többi tagjának jelent nagy-nagy ...

Tovább Szólj hozzá

párbeszéd orosháza

2012. ápr 25.

A diákok érdeklődéssel hallgatták...

írta: korbelygyorgy
A diákok érdeklődéssel hallgatták...

kgyeloadas_1335385478.jpg_500x375

A holnapi újság diákoldalán jelenik meg ez a cikk, mégpedig diákújságírók tollából és az én egyik korábbi előadásomról írtak tudósítást. A csabai Evangélikus gimnázium is benne van az úgynevezett SÉTA programban, ennek keretében beszéltem nekik egy órát valamikor kora tavasszal az online médiáról.

Évente egyszer-kétszer fordul elő, hogy ilyesmire meghívnak, általában szívesen el is megyek, továbbá szívesen foglalkozom a szerkesztőségbe érkező csoportokkal is. Sőt, lassan tíz éve egy egész félévet tanítottam az egyik békéscsabai felnőttképzőben rádiós- és tévés ismereteket, ahogy emlékszem, elég sok reformot vittem a tananyagba, illetve már használtuk a webet a diákokkal kommunikációra, anyagok feldolgozására. 

...
Tovább Szólj hozzá

séta beol evangélikus gimnázium

2012. ápr 25.

Varga és Puzsér

írta: korbelygyorgy
Varga és Puzsér

Varga Viktor visszaszólt Puzsérnak

Nem tudom, mennyire gondolta komolyan ez a csabai énekes, hogy visszaszól egy kritikusnak, vagy éppen a RTL Klub próbálja fenntartani a nézői figyelmet, mindenesetre szánalmas kis szópárbajról van szó.

Örök közhely ugyanis, hogy a kritikával nem foglalkozik a művészember, mert annál szánalmasabbá válik, még akkor is, ha nem néhány ezres olvasottságú lapocskában jelenik az meg, hanem néhány millió ember füle hallatára szombati főműsoridőben.

Kár, hogy azokat a jó fejeket, akik ugyancsak Békésből származnak, felülírják ezek a Varga Viktor-Balázs Pali-Fásy Ádám-Uhrin Benedek kaliberű anticelebek.

Tovább Szólj hozzá

csillag születik puzsér róbert varga viktor

süti beállítások módosítása