Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. júl 01.

Építőtábor-nosztalgia

írta: korbelygyorgy
Építőtábor-nosztalgia

Nem hibbantam meg a melegben, csupán arról van szó, hogy hétfőre jegyzetes vagyok és nem volt semmi humorom a romkocsmák értelmiségéről, a nem létező nyugdíjunkról vagy a mától életbe lépett szigorításokról írni, ezért egy klasszikus kánikulai témát választottam, mert kapcsolódik a napilap egyik cikkéhoz, ami a diákmunkáról szól.

Egykori és mai meggyszedők


Mi az, hogy építőtábor? - kérdezi tágra nyílt szemekkel a család általános tagja a közös családi meggyszedés közben. A negyvenes szülők ugyanis felidézték az egykori izsáki meggyszedések, a bakuci kukoricacímerezések és a konzervgyári paprikacsumázások emlékét.

.- Az építőtábor olyan volt, mint egy igazi tábor, csak dolgozni is kellett.
- És pénzt adtak ...

Tovább Szólj hozzá

nosztalgia építőtábor békés megyei hírlap

2012. júl 01.

Tíz éve szűnt meg a Békés Megyei Nap/Napló

írta: korbelygyorgy
Tíz éve szűnt meg a Békés Megyei Nap/Napló

Pontosan tíz évvel ezelőtt, 2002. július elsején szűnt meg a Békés Megyei Napló, illetve jogelődje, a Békés Megyei Nap. Az évforduló nem csak az érintett kb. 50 ember számára fekete nap, hanem talán a helyi sajtótörténetbe is bekerül, mint negatív dátum.

Kapitalizmusban persze ez normális dolog, vállalkozások születnek és megszűnnek, a Nap nyolcéves története már így is csoda, hiszen a nyolcból hét év minden közgazdasági logikával szemben ment, azaz tulajdonképpen minimális helyi tőkével és a munkatársak hihetetlen lendületével maradhatott életképes a dolog egészen 2002-ig. Majd jött a tőkebevonás egy szürkegazdasági szereplővel, aki lényegében maffiamódszerekkel szüntette meg a lapot (verőemberek, lefoglalt ...

Tovább Szólj hozzá

békés megyei nap

2012. jún 26.

Veszélyben Varga Norman Londonfutása

írta: korbelygyorgy
Veszélyben Varga Norman Londonfutása

Mennyire tipikusan magyar történet ez...

 

Veszélybe került Varga Norman "Londonfutása"

A fiatal futó 22 nappal ezelőtt indult útnak Budapestről, jelenleg Ausztriában, Salzburg környékén vesztegel a szükséges anyagi támogatás akadozása miatt. Varga Norman és stábja már a magyar határt átlépve óriási nehézségekkel nézett szembe, de úgy tűnik most mindent eldöntő fordulóponthoz érkezett a kampány.

Varga Norman még június 2-án kezdte meg útját futva London felé, ahol az Olimpiai Játékok kezdőünnepségére tervezi érkezését. Az 50 napon és 50 maratoni távon átívelő szemléletformáló kampány főszereplője Magyarországon rengeteg erőt és támogatást kapott az emberektől, de sajnos a határon átlépve bonyolultabbá ...

Tovább Szólj hozzá

london olimpia varga norman

süti beállítások módosítása