Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. aug 12.

Amikor még ciki volt a mobil a szigeten

írta: korbelygyorgy
Amikor még ciki volt a mobil a szigeten

Mobil nélkül a Sziget (Quart.hu)

Jópofa ez a riport, annál is inkább, mivel az első szigeteléseket mindenki mobil nélkül zavarta le, soha nem felejtem el, hogy az első években például nyilvános telefonról adtam le a tudósításokat a Békés Megyei Napnak. Ami azért is volt vicces, mert hatalmas sorállás volt, a mögöttem lévők (akkor még szinte kivétel nélkül magyarok) végigröhögték/szörnyűlködték kissé gonzóba mártott helyszíni beszámolómat, miközben a csajomat egy in-kalos idióta kezdte el fűzni.

Nem sírom vissza, de azért annak is volt fílingje, hogy ébredés után kávé, elmentünk a csónakházba zuhanyozni, majd fogtam a kis határidőnaplócskámat és kávé mellett kézzel megírtam a tudósítást, hogy aztán vonalas ...

Tovább Szólj hozzá

mobil sziget

2012. aug 08.

Újhel, Patak, nem megy tovább

írta: korbelygyorgy
Újhel, Patak, nem megy tovább

Amikor még működött a Magyar Posta és a szállítás is áttekinthető, illetve környezetbarát volt, a mozgópostafőnökségen volt egy büntetőmenet, a 35-ös. Jómagam frissen végzett postaforgalmi szakközépiskolásként 1982 és 1984 között dolgoztam itt és valami okból elég sokszor voltam a menetvezetője ennek a Szerencsre tartó éjszakai rabszolgajáratnak. 

A fő nehézséget az adta, hogy közel negyven, úgynevezett gyűrűszsákot kellett lezárni nagyon rövid idő alatt, lényegében amíg a postavonat Miskolcról Szerencsre nem ért. A mai napig emlékszem a települések nevére, ami akkor mantraszerűen égett az agyunkban: Mád, Tállya, Monok, Golop, Legyesbénye, Taktaharkány, Taktankenéz és így tovább.


Forrás: www.mozgoposta.hu


A ...

Tovább Szólj hozzá

zemplén mozgóposta

2012. aug 07.

Ég és föld között...

írta: korbelygyorgy
Ég és föld között...

libego_1344321232.jpg_550x413

Életem legextrémebb twittelését hajtottam végre tegnap: a sátoraljaújhelyi kalandpark libegőjéről osztottam meg egy képet. Alapvetően nem vagyok egy levegőakrobata, mi több, inkább tériszonyos, a család miatt azonban kihagyhatatlan egy ilyen program, s ha már ott vagyunk, az atyai tekintély mindenek előtt, természetesen én sem maradhatok ki a jóból.

A libegő egyébként teljesen barátságos, de vesztemre kipróbáltam a bobot is, ami szintén veszélytelen vállalkozás, hiszen lehet fékezni is, azonban a mögöttem haladó ifjak nem egészen így gondolták és ők nyomták mint az őrült, így a szakasz második felében azért paráztam, mert láttam lelki szemeim előtt, hogy hátulról nekem rontanak.

Természetesen nem ez történt, mi több, nem ...

Tovább Szólj hozzá

nyaralás sátoraljaújhely rudabányácska

süti beállítások módosítása