2013. feb 02.

Éhségmenetelők mennek, békemenetelők jönnek

írta: korbelygyorgy
Éhségmenetelők mennek, békemenetelők jönnek

_lpd9329_resize_1359820213.JPG_299x450

Ezek a jóemberek itten az Éhségmenet aktivistái, akik ma reggel indultak el Budapestre, hogy majd az ország más éhségmeneteivel találkozva tüntessenek a közmunkások érdekében. 

Míg ők odavannak, egészen jóllakott emberek érkeznek kedden Békés megyébe, mégpedig a Fidesz és a KDNP-frakciók tagjai, hogy itt tartsák meg a tavaszi ülésszakot előkészítő mítingjüket (csapaterősítés, hahaha). Ami már önmagában is elég ok, hogy két napig Gyula legyen a vezető anyag és a címlapsztori, ám kedden lesz egy tüntetés is a helyi ellenzék, egész pontosan a DK, az MSZP, a Szolidaritás, illetve a Kobak Klub nevű helyi szervezet szervezésében. Néhány órája pedig kiderült, hogy a híres Bencsik-Bayer-Széles-féle Békemenet is kihelyezett ülést, akarom mondani menést tart Gyulán, ugyanis így védik meg a kétharmados frakciót, legalábbis erre utalnak a friss hírek.

Megkezdődött tehát a politikai pezsgés, melytől sokan tartanak, sokan utálják, azonban azt mondom, még mindig ez, mint az enervált bólogatás. Szóval kedden lehet választani, ki melyik sorba áll be, mellesleg az eredményre rohadt kíváncsi vagyok.

Az a baj egyébként, hogy bármelyik sorba áll be egy jóérzésű ember, mindenhol akadnak rossz pofák, akikkel nem szívesen mutatja a nézetazonosság még kicsiny közös halmazát sem. Talán leginkább az éhségmenet, az egy fontos cél, a közmunkásügy ma Magyarországon rendkívül szégyenletes, csak ahogy elnézem, ott is elég nagy az egy főre jutó MSZP-s zászlók száma.

Szólj hozzá

gyula békemenet fidesz-kdnp éhségmenet