2013. dec 03.

Tököm ha megrázom...

írta: korbelygyorgy
Tököm ha megrázom...

Semmi disznó tartalom, még csak nem is hangzatos, átverős cím, csupán az Android hangfelismerőjéről mesélek egy rövid vicceset.

Az úgy volt, hogy Mikulásra meg kell tanulni ezt a verset, ami így kezdődik: Üstököm ha megrázom, dér csillog a faágon. Csakhogy a papír a kocsiban maradt, ami a garázsban áll, az meg nagyon messze van, az udvar végén, ebben a nagy hidegben kinek van kedve odáig botorkálni - a tanulással pedig haladni pedig kéne.

Ekkor úgy gondoltam, varázsló leszek, belemondtam szépen, lassan az Android keresőjébe: Üstököm ha megrázom, dér csillog a faágon. A Google kis gondolkodás után azt mondja: nincs ilyen találat, hogy: Tököm ha megrázom, délcsillag ül a faágon.

Éktelen röhögésbe kezdek, amire persze a verstanulás alanya is figyelmes lesz, így elkerülhetetlen, hogy ő is elolvassa. (Reméljük, az iskolában nem így mondja el, s azt is nehéz volt elmagyarázni, hogy a Google a tök nevű növényre, esetleg a rumbatökre gondolt, amit ugyebár szintén ráznak).

Utána természetesen kézzel pötyögtem be a kezdősorokat, szép kis találati lista jött össze, úgyhogy egy újabb versszakot tanultunk meg, pénteken reszkess Mikulás, mert ezt fogod végighallgatni.

Szólj hozzá

google android hédi