Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. jan 13.

Barter Laller beindult

írta: korbelygyorgy
Barter Laller beindult

Folytatódik az ÉdesKeserű barterprojekt, Barter Lallert Szabó Lajos, a Jókai színház művésze alakítja. 

Tovább Szólj hozzá

édeskeserű

2013. jan 13.

Búcsú a legjobb dohánytól

írta: korbelygyorgy
Búcsú a legjobb dohánytól

Vigyázat, dohányzást népszerűsítő, tudomásul vevő bejegyzés következik.

Néhány éve rákattantam a dohányzás gyakorlásának ősi módszerére, a sodrásra, igaz, gép segítségével, úgynevezett rollbox-szal rakom össze a cigijeimet. A dolog némileg kényelmetlenebb, mint a jelenleg elterjedt módon csomagolt cigaretták fogyasztása, viszont sokkal minőségibb dohányzásélményt ad, az anyagi vonzatokról ne is beszéljünk (bár a jobb dohányok ára meglehetősen magas, nem beszélve a sodráshoz szükséges papírról és filterről)

Lényegében szinte a kezdetektől többnyire a Lidl-ben szerzem be a Claridge nevű saját márkás dohányt, ami árát tekintve alsó középkategória, minőségét tekintve pedig nagyjából a legmagasabb szintnek ...

Tovább Szólj hozzá

lidl dohány claridge cigisodrás

2013. jan 13.

Ez a mánia

írta: korbelygyorgy
Ez a mánia

Részben az előző poszt miatt kezdtem el a hétvégén hallgatni a Mobilmániát, hiszen Guszti felidézte, hogy miért is rajongtunk annak idején a P. Mobilért. Schuster Lóri és csapata sajnos mára ciki lett, köszönhetően elsősorban Lóri szélsőjobbos kilengésének, illetve különössé vált természetének. 

A korabeli mobilos fíling már sehol nem található, ami persze rendjén is van, hiszen a hetvenes-nyolcvanas évek csövesvilága is a múlté már, azonban a zene örök és elpusztíthatatlan, ahogy Schuster Lóri mondta volt és talán mondja is, csak éppen már nem ér ide a hangja. 

Van viszont Mobilmánia, ami igazi hetvenes évekbeli, a Deep Purple-ből merítkező hard rockot játszik erős Hammond alapokkal, dallamos, ámde nem szirupos ...

Tovább Szólj hozzá

p. mobil mobilmánia tunyogi péter schuster lóri

2013. jan 11.

Guszti 50 +

írta: korbelygyorgy
Guszti 50 +

Kínos, hogy nem emlékszem már, melyik haverom állított be egy szép napon Orosházán Kígyó utcai albérletünkbe ('986 az évszám, hogy adjunk neki Cseh Tamás-os hangulatot, mert valami olyasmiről van szó), és azt mondta: itt van még egy haverom is, de kinn maradt az utcán, mert felfedezett egy bagolyfészket.

Kinéztünk az ablakon és ott állt a ház előtt fa alatt egy vékony srác, zöld keki cuccban, bajusza, illetve alsó ajka alatt egy kis jellegzetes legyecskével és kitartóan figyelt fölfelé. Néhány perc múlva aztán bejött és kiderült, ő Boldog Guszti. Akkor találkoztunk először, bár kiderült, hogy életünknek már korábban is számos metszéspontja volt, például a vele készült interjúban említett gádorosi P. Mobil-koncert és hát ...

Tovább Szólj hozzá

természetvédelem beol boldog gusztáv

2013. jan 09.

Közszolgálatilag a talpnyalókról

írta: korbelygyorgy
Közszolgálatilag a talpnyalókról

Ezúttal a magyar királyi televízió helyzetét gyömöszöltem 1550 karakterbe, illetve a holnapi újság harmadik oldalára. Visszatérő rovatunkban közszolgálatilag szólunk be (már még a szerkesztő nem láttam, lehet, hogy lájtosodik a cucc).

Maradj talpon és a talpnyalók

A magyar könnyűzene egyik ellentmondásos, ámde mégiscsak sokak által kedvelt fenegyereke éppen a sminkszobában tartja az arcát az õt púderezõ hölgy felé, amikor beesik egy asszisztens, hóna alatt a mappával. A fiatal lány egyszerre riadt és szégyenkezõ: elmarad a beszélgetés, fentrõl szóltak. Aztán némi huzavona után az adást mégis felveszik, de a zenei betétet nem adják le, mert azt sugallja, hogy Magyarország rossz hely.

Nagyot téved az olvasó, ha azt ...

Tovább Szólj hozzá

BMH-jegyzet

süti beállítások módosítása