Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. jan 27.

Szakad az LMP

írta: korbelygyorgy
Szakad az LMP

3803962_ce2829637b543caff4bde9c6780c6eea_wm_1359301144.gif_300x225

Az Index címlapjáról nyúltam le ezt a vicces animációt, mely gyilkos iróniával mutatja be, hogy az LMP belharca nem több egy burleszknél. Bár az nem teljesen világos, hogy Schiffer miért Tom, Jávor Bence miért Jerry és miért pont Karácsony Gergő alakítja Pluto kutyát.

Mivel már eléggé rajtam az LMP-bélyeg, mielőtt bármit írnék a témában, ismét hangsúlyozom: nem vagyok sem tag, sem aktivista, sem szimpatizáns, szavazó az voltam 2010-ben, 2014-et pedig meglátjuk. A helyzet az, hogy szűk másfél évtizede szoros kapcsolatom alakult ki a hazai hivatásos és civil környezetvédő szcénával, ez utóbbinak volt része az LMP-t alapító személyiségek egy része, így például Schiffer Andrással több mint tíz éves a munkakapcsolatom, de ...

Tovább Szólj hozzá

lmp

2013. jan 25.

Megszűnt a Heti Meteor

írta: korbelygyorgy
Megszűnt a Heti Meteor

Heti Meteor (Plastik Media)

Nagy kár, sajnálom, merthogy az utóbbi fél évben kaptam rá. Sajnos nagyon kevés magyar podcast van, ráadásul olyanok, ahol hiteles emberek engem érdeklő témákról beszélnek, Angelday és FB2 heti műsora pont ilyen volt.

Sőt csak halkan mondom, éppen ezekben a napokban gondolkodtam, hogy rádiós múltamat felevenítve jó lenne csinálni valami hasonlót, persze helyiérdekű témákkal, közélet, kultúra, techológia, zene, egy kis privát szféra, tehát hangos blogolás valakivel, aki erre kapható.

Persze szigorúan privát projektként, sajnos a mainstream média nem bír el ilyet és nem is lenne szerencsés, ha az embernek minden szavára figyelnie kéne és várnia, hogy melyik narancsos atyafi intézett levelet a ...

Tovább Szólj hozzá

podcast heti meteor

2013. jan 22.

Mobilizmus

írta: korbelygyorgy
Mobilizmus

mobilizmus_1358883147.jpg_550x780

Sosem linkeltem még a Barikádról képet és nem tettem be ide jobbikos programajánlót, nem is ez a cél. Csupán azért rakom ide, mert kapcsolódik a múltkori mobilmániás poszthoz , illetve egy mai eseményhez: ünnepélyes keretek közt megnyílt a Csabagyöngye kulturális központ Békéscsabán, ami egyébként a volt Ifiház. Ehhez pedig úgy kapcsolódik Schuster Lóri, hogy 1978-ban itt láttam életem első P. Mobil-koncertjét, még a nagy csapatot: Vikidál-Bencsik-Cserháti-Kékesi-Mareczky-Schuster.

Ma kihagytam az ünnepélyes megnyitót és holnap kihagyom a Schuster-estet - helyette talán majd hallgatok egy kis Mobilmániát.

Tovább Szólj hozzá

csabagyöngye p. mobil ifiház schuster lóri

2013. jan 22.

Anna dala...

írta: korbelygyorgy
Anna dala...

Egész pontosan Márti dala a dal címe, de Pásztor Anna énekli és kísérik a barbik. Úgy látszik végre szegény Pásztor Anna kitör a karanténból: ő az a csaj, akit mindenki szeret, meg jó fej, de valahogy nem tudott bekerülni abba a top 20-ba vagy 30-ba (50-be?), akik fontosak a magyar zenében.

2013 azonban várhatóan áttörést hoz, a 4-én megjelent új lemezről a Petőfi orrba-szájba játssza ezt a dalt, melyben Kiss Tibi is közreműködik (Most múlik pontosan 2.0?), s az egésznek olyan kispálos fílingje van (De szeretnék...)

Annával 2008-ban volt szerencsém interjút csinálni , majd a fesztiválokon többnyire elmentem azok mellett a kisszínpadok mellett, ahol ő lépett fel. Láttam egy időben ragyogó show-kat csinálni a Balkan Fanatikban ...

Tovább Szólj hozzá

anna and the barbies

2013. jan 22.

Cseh Tamás 70

írta: korbelygyorgy
Cseh Tamás 70

Az a baj, hogy túl sok a halott zenész, így ez a blog is néha átmegy panoptikumba, amit én igyekszem is visszafogni, ám amellett mégsem mennék el szótlanul, hogy Cseh Tamás ma lenne hetven éves. Kiváló összeállítás található a Recorder blogon, ami engem is arra inspirált, hogy egy best of Cseh Tamással emlékezzek arra művészre, akit mindenki tisztelt, akitől mindenki tanult (aki nem, az magára vessen) és akinek munkássága túlél mindent és mindenkit.

Az én első Cseh Tamás-élményem egyébként 1979-ig nyúlik vissza: a sarkadi középiskolában másodikos koromban az iskolarádió stúdiójában akadtam rá a fekete borítós bakelitre, ez volt a Levél nővéremnek. Akkor már  elég jelentős csőlátással bíró rockerként nehezen szántam rá ...

Tovább Szólj hozzá

cseh tamás

süti beállítások módosítása