Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. aug 18.

Nagyon zene

írta: korbelygyorgy
Nagyon zene


Live streaming video by Ustream

Ha még nem volt elég a fesztiválokból: Nagyon zene Zamárdiból a Petőfi szervezésében, most éppen a Punnany Massif megy, utána Irie Maffia.

A részletes program it t, fel lehet vinni a Google naptárba is (kattints a Programok menüpontra)

Tovább Szólj hozzá

fesztivál petőfi rádió nagyon zene

2013. aug 18.

Bácsik az égből

írta: korbelygyorgy
Bácsik az égből

Tegnap gyerekprogram volt, kimentünk a Lencsési Közösségi Ház előbulijára, ott készült ez a videó annak örömére, hogy végre rászántam magam a Movie Maker új verzójával való megismerkedésre.

Igazi családi házi videó a maga amatőrségével, alcateles telefonnal, úgyhogy nem is verem nagyon nagy dobra, hogy van ez itten nekünk a YouTube-on

Tovább Szólj hozzá

youtube videó privát szféra

2013. aug 15.

Te már égtél eltévedt e-mail miatt?

írta: korbelygyorgy
Te már égtél eltévedt e-mail miatt?

Havasi Bertalan őszinte pillanata (444.hu)

Ugye Orwell-i ez a világ? - kérdezi éppen ma egy kolléga, de rögtön Ákos víziói jutottak eszembe erről, ezért inkább őszinte voltam: nekem inkább Monty Python-i fílingem van.

Erre erősített rá ez a remekbe szabott levélváltás, amin tényleg nem lehet szívből bosszankodni, inkább csak nagyot röhögni.

Egyébként egy helyiérdekű városi legenda szerint történt hasonló eset Békés megyében is pár éve: egy fiatal vállalkozó, nevezzük X-nek egy projektjéhez gyűjtött támogatókat, ami egy nagy cég marketingeséhez is befutott  A marketinges " X egy idióta, nem javaslom" megjegyzéssel továbbította volna főnökének a levelet, ami azonban valahogy (gondolom, továbbítás helyett a válasz ...

Tovább Szólj hozzá

e-mail havasi bertalan 444 eltévedt e-mail

2013. aug 14.

A citera reneszánsza

írta: korbelygyorgy
A citera reneszánsza

A citera nem menő, de valahogy mégis késztetést éreztem, hogy levideózzam a sümegi várban néhány hete Lázár István Aranypáva-díjas mestert, merthogy amit csinált, nagyon illeszkedett a környezethez. Nem csak klasszikus értelemben vett magyar népdalokat játszott egyébként, hanem reneszánsz zenét, sőt balkáni népzenét is, például az egyik témát néhány éve a Balkan Fanatik, korábban a Barbaro vitte sikerre.

Beszélgettem is a mesterrel néhány percet, nagyon remek citeratörténeti előadást kaptam (majd utánaguglizok, hogy valóban a citera-e minden húros hangszer alapja - nem kizárt egyébként, hiszen már a Bibliában is említik), illetve a helyi népművészek életéről is esett némi szó.

De mit is beszélek, a citera igenis ...

Tovább Szólj hozzá

lajkó félix citera lázár istván citerion

2013. aug 13.

Amikor még szó sem volt Sziget-elcsesződésről

írta: korbelygyorgy
Amikor még szó sem volt Sziget-elcsesződésről

Léci, Sziget, ne csesződj el :-( (444.hu)

Az elmúlt 24 órában nagyon sok helyen botlottam ebbe az írásba, mondjuk én is hozzájárultam egy lájkkal az össznépi osztáshoz. Mivel hosszú évek óta nem jártam a Szigeten, nem is szívesen tennék hozzá semmit, bár amit olvastam, illetve hallottam a mostani szigetes világról, az egybeesik Bede Márton gondolataival.

Van itt egy idézet, ami külön megragadott:

Ez utóbbi egyébként annyira nem lenne meglepő egy fesztiváltól, amelynek néhány éve még az a Müller Péter volt a művészeti vezetője, aki egészen addig állítgatta a saját borzalmas zenekarát a nagyszínpadra, amíg egy nap már többen voltak a deszkákon, mint a közönségben. 

Bár Müllter Péter Sziáminak én sem vagyok fanatikus ...

Tovább Szólj hozzá

sziget sziámi david bowie müller péter 444

2013. aug 12.

PUF 30 - Kossuth-díjat Lecsóéknak!

írta: korbelygyorgy
PUF 30 - Kossuth-díjat Lecsóéknak!

Nehéz elhinni, hogy amikor 89-90 táján Gyöngyösi Zoli barátom a kezembe nyomott egy kazettát, rajta a legendás 1985-ös Pál Utcai Fiúk demóval, a banda már vagy hét éve létezett. Annál is inkább fura, mert a nyolcvanas évek egy részét Budapesten töltöttem ilyen-olyan minőségben, de valahogy Orosházára kellett költöznöm, hogy megismerjem a legendás anyagot, rajta videón is hallható Bállal, illetve Fiatal lányokkal, Hajszával, Jégkirálynővel és más legendákkal.


Aztán sorra jöttek a PUF-lemezek, amelyeket hol jobban, hol kevésbé szerettem, de azért máig itt van a szívemhez közel a bájos szigetszentmiklósi banda, persze ha elvetődök egy buliba, még mindig a Bál és a Fiatal lányok tud igazán felvillanyozni (hozzáteszem, a Legelő ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz kossuth-díj puf

süti beállítások módosítása