2014. ápr 06.

Lehet más a választás - gyorsbejegyzés hazaérkezés után, az eredmények ismerete híján

írta: korbelygyorgy
Lehet más a választás - gyorsbejegyzés hazaérkezés után, az eredmények ismerete híján

Valami nemzeti ünnep van Magyarországon? - kérdezi egy helybéli atyafi, miután Bernben, a Muristrasse közelében útitársunk, a mintegy egy esztendeje Dél-Németországban élő Tibor arról faggatja, hogy merre van a konzulátus.

Ezek szerint nem mi vagyunk az elsők, gondoljuk, és valóban: a Muristrasse 31. alatt hatalmas a tömeg és csak magyar szó hallatszik. Egy ősz úriember fogad bennünket, kiderül, hogy megyék szerint kell sorba állni - mi viszonylag szerencsések vagyunk, mert a B-betűsöknél kevesen vannak.

Gyors adatellenőrzés, megkapjuk a szavazólapokat, örömmel vesszük tudomásul, hogy helyi jelöltekre is lehet szavazni. Ez okozott is egy kis fejtörést, mert erről fogalmunk sem volt (hol vannak már azok az idők, amikor az ember bibliaszerűen ismerte a választási törvény minden betűjét), de a rendelkezésre álló kb, három perc, míg az urnához jutottam, elég volt a döntéshez.

konzulatus.jpg

Mindenek előtt egy csomó név és szervezet, akikről nem is hallottam Békéscsabán és környékén, aztán az ismertek közül két jelölt párbajozott lelki szemeim előtt: Miklós Attila, aki jó barátom és részben fesztiválos kollégám, mellesleg nem régi arcú szoci, de úgy döntöttem, mégse az urambátyám Magyarország jegyében szavazok itt Svájcban (értsd: nem haverra), hanem következetes leszek: ha már pártlistán LMP, akkor legyen Takács Péter, akit ugyan kevésbé ismerek személyesen, de tudom, hogy tisztességes és jó szakember, úgyhogy rá ikszeltem - a pártlistán is természetesen a zöldeket támogattam, nem feltétlenül a legkisebb rossz elve alapján.

 

Szólj hozzá

választás2014