2015. máj 02.

Régi csibészek menni Felcsút

írta: korbelygyorgy
Régi csibészek menni Felcsút

Az alaphír röviden: az Omega nevű együttes, melyet én is kedveltem egészen fiatal koromban, különösen az első néhány lemezüket, koncertet ad a felcsúti stadionban.

Ez elég vicces hír, különösen annak fényében, hogy még Ákos, Pataky, Demjén sem merészkedett idáig, bár nekem az Omega már akkor gyanús volt, amikor a sokadik feltámadás országjáró turnéján lejelentkeztek a fideszes kormánymegbízottnál Békéscsabán.

Szerencsére kiderült, hogy van még "tökös gyerek" ebben a megtépázott legendában, mégpedig Mihály Tamás basszusgitáros. A fenti interjúban jól hallható, hogy mi történt és miért nem szabad bevállalni egy ilyen bulit annak, aki még egy kicsit is ad magára. (Csak egy kis kitérő: néhány éve megjelent egy szólólemeze, s bár én nem nagyon hallgatom a nagy öregek dolgait, ezzel kivételt tettem, mert egész jó kis anyagról van szó, mellesleg az Omegának is ő volt az egyik legtermékenyebb dalszerzője).

Mint kiderült, hakni koncert azért nem marad el, hiszen nem klasszikus Omega-koncertet adnak a Kedves Vezér rezidenciájának kertszomszédjában, hanem az Omega Oratóriumot mutatják be, melynek nem tagja a basszusgitáros.

 

Ezek után ciki az Omega? Egy kicsit igen, de azért próbáljuk meg mégis, itt van egy remek régi lemez abból az időszakból, amikor a régi csibészek még jó fejek voltak és a Kedves Vezér még nem sok vizet zavart, mindössze hat éves volt és valahol azon a grundon kergette a labdát, melyre negyven év múlva stadiont emeltek.

 

Igaz, hogy rajta vannak a legunalmasabb Omega-számok (Petróleumlámpa, Gyöngyhajú lány), azonban ezeken kívül igazi zenei csemegék találhatók itt, például Mihály Tamástól a Spanyolgitár legenda, vagy a metálkezdemény Tűzvihar

Szólj hozzá

omega Felcsút mihály tamás