2015. máj 09.

Arad helyett Bad Säckingen

írta: korbelygyorgy
Arad helyett Bad Säckingen

A Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaraton hosszú évekig volt a tavasz fénypontja számomra, hiszen az út minden nehézsége ellenére csodálatos kollektív élmény letekerni két nap alatt több mint kétszáz kilométert. Bár a környezet nem túl ingergazdag, sőt az utak egy része is csapnivaló, mégis van annak fílingje, amikor áttekersz Dél-Békésen, átléped a határt és nemsokára egy igazi európai nagyvárosban találod magad, merthogy Arad bizony az.

Tavaly szakadt meg a folyamat, s az idén sem leszek ott a nagy tekerésen május 16-án és 17-én, azért némi kárpótlás vár rám, illetve a családra: egy nagyon kedves itt élő magyar házaspár invitálására ugyanazon a vasárnapon részt veszünk a Slow-Up Hochrhein elnevezésű bringás őrületen, ami lényegében a már említett aradi túra, illetve egy városi bringás felvonulás ötvözete, hiszen a táv csak kb. harminc kilométer, így családok is megerőltetés nélkül neki tudnak ugrani, a különböző német és svájci Rajna-parti helyszíneken pedig mindenféle fesztiválok szórakoztatják a nagyérdeműt - a tavalyi, a német-svájci-francia hármashatárnál megtartott Slow-Up például kifejezetten nagy élmény volt a kislányunknak, s nem csak a szponzoroktól összegyűjtött vackok miatt, bár nyilvánvalóan ezek is nyomtak a latban.

 

A leírás alapján ez lesz az útvonal

Egyébként Hédi már éve óta kérdezi, hogy mikor jöhet ő is Aradra a Szupermaratonnal, egyelőre elodázom a választ, de úgy érzem, nem sok év kell ahhoz, hogy együtt vágjunk neki a tavasz legjobb bringás bulijának.

Szólj hozzá

bringa békéscsaba-arad-békéscsaba slow up