Alföldi blog

Korbely György blogja

2016. jan 01.

Régi kép: irodalmi szalon a múlt századból Závada Pállal és Varga Istvánnal

írta: korbelygyorgy
Régi kép: irodalmi szalon a múlt századból Závada Pállal és Varga Istvánnal

Tegnap délután osztotta meg egy kedves ismerősöm, Barta Kálmán - aki korábban a Békés Megyei Nap holdudvarához tartozott és Kőszegi Barta Kálmán néven publikált -, ezt a fotót, mely szerény számításaim szerint több, mint másfél évtizede készült Orosházán.

A helyszín az egykori Éden Cukrászda, lánykori nevén Tévés presszó, ahol egykor komoly ifjúsági szubkultúra tombolt, itt diszkóztak a hetvenes-nyolcvanas évek fiataljai, itt lehetett először videóklipeket is nézni. Aztán volt egy ilyen elit irodalmi kávéház jellege is, mígnem napjainkban  tudomásom szerint még mindig kínai bolt működik itt.  (Időközben a Twitteren felvilágosított Melega Krisztián, hogy már nem olcsó ruhák, hanem olcsó piák kaphatók, ugyanis ...

Tovább Szólj hozzá

Varga István Závada Pál Éden cukrászda zenés presszó

2016. jan 01.

Hogyan lesz a sok kis Flourból printmédia-fogyasztó?

írta: korbelygyorgy
Hogyan lesz a sok kis Flourból printmédia-fogyasztó?

Ritkán rakok ide cukiságos privát fotókat, ám most kivételt teszek, mert egyrészt nem privát fotóról van szó, másrészt médiatörténeti érdekességről lesz most szó, saját bőrön tapasztalva.

A fotón a hauseni általános iskola (Grundschule) 4. osztálya látható, amint a helyiérdekű, Freiburgban szerkesztett Badische Zeitung "Zeitung in der Schule (Zisch)" mellékletében feszítenek napszemüvegben, újságpapírból készült baseballsapkában. Ezzel egyébként megnyertek egy fotóversenyt, melyet a lap olvasásnépszerűsítő akciójának része volt.

Készítettek egy produkciót is, egy rapet, mely sajnos nincs rögzítve digitálisan, a vezérfonal egyébként a Queen legendás Rock You című dalának betétje, csak éppen a gyermekek németül ...

Tovább Szólj hozzá

média séta ladik zisch

süti beállítások módosítása