2017. aug 06.

Neked is volt fríméled? Akkor te is Soros-ügynök vagy!

írta: korbelygyorgy
Neked is volt fríméled? Akkor te is Soros-ügynök vagy!

A mai fiatalokat nem érinti ez a poszt, hiszen több mint egy évtizede az emberiség túlnyomó többsége a Google-galaxisban, a Gmail rendszerében bonyolítja levelezését (már ha, egyre többen szoknak le az e-mail használatról).

Pedig a hőskorban a legfontosabb alkalmazása az internetnek a levelezés volt, s bizony a tétován bukdácsoló magyar felhasználók számára komoly segítséget jelentett a Freemail, mely az első áttörő ingyenes szolgáltatás volt, nem beszélve róla, hogy nem igényelt levelezőklienst (no, kinek mond valamit az, hogy Eudora, Outlook Express, Thunderbird stb.?), mert webes alapon is elérhető volt. Manapság ez természetes, de a kilencvenes évek végén komoly kényelmi szolgáltatást jelentett, hogy a világon bármely netre kötött számítógépről intézhettük levelezésünket. 

Ebben az időszakban egy alkalommal az ukrajnai Lvovban egy nagy európai csúcstalálkozón Göncz Árpád sajtókíséretének tagja voltam, a helyi szervezők biztosítottak egy géptermet, ahol mindenkinek egy saját e-mail címet generáltak, aminek használata igen bonyolult műveletnek bizonyult. De nem nekem, mert én már akkor rendelkeztem freemailes címmel, így gyorsan elküdltem a tudósításomat a békéscsabai szerkesztőségbe és az elsők közt vethettem rá magam a saslikra meg a vodkára.

Ám az elmúlt évek fényében kiderült, hogy mindez csak az ördögi összeesküvés része volt, mert Freemail = internet = nyílt társadalom = SOROS. Sőt kiderül, hogy a kormánypárti Origo is lényegében máig Soros György kottájából játszik, merthogy egy fő szolgáltatása nem más, mint a Freemail.

 

 A Freemailt a Soros Alapítvány C3 Kulturális és Kommunikációs Központja fejlesztette ki 1996-ban; 1997. október 2-án indult.[3][4] A Freemail létrehozása része volt a Soros Alapítvány, az internet hazai megismertetését és elterjedését elősegítő céljának. Az időközben kialakult piaci szolgáltatói szféra és az infrastruktúra fejlődése a civilszervezet részvételét okafogyottá tette, ezért a Freemail 1999. június 30-án az Origo portálhoz került. 2003-ban az oldal üzemeltetetését a Magyar Telekom Nyrt. vette át és építette be a T-Online portfóliójába, a fejlesztést pedig a nevét időközben C3-ra módosító alapítvány végzi. 

- írja a Wikipedia vonatkozó szócikke és nincs okunk kételkedni az igazságtartalmában, hiszen jómagam is pontosan így emlékszem erre az időszakra. Sőt arra is, hogy a C3 ezen túl is szuper dolgokat csinált, például online művészeti törekvéseket patronált.

Mára azonban mindez nem számít, az intézményesen zajló történelemhamisítás ezeket a közelmúltbeli dolgokat is feledtetni akarja, helyettük egyszerű üzenetek vannak az agyatlan véglények becsatornázására, például hogy ki nevessen vagy ne nevessen a végén.

Esetünkben jó nagyot nevet például a Google, hiszen boldog-boldogtalan Gmailt használ, az Origo, mert a volt (és jelenlegi) Freemail-userek miatt is még mindig piacvezető lehet és persze mindazok a kommunikátorok, akik nem sejtik, hogy rövid távon működik ez a fajta hülyítés, de előbb vagy utóbb az nevet, aki alul a víznek árja.

 

Szólj hozzá