Alföldi blog

Korbely György blogja

2017. júl 19.

A Transparency International-vezető szerint a korrupció mértékegysége a CT, ebből Simonka 1 egység

írta: korbelygyorgy
A Transparency International-vezető szerint a korrupció mértékegysége a CT, ebből Simonka 1 egység

 A Magyar ATV  kedd esti hírműsorában hangzott el ez az érdekes okfejtés, melyből kora reggel egy hangulatos Coub-fájlt fabrikáltam (kattints a kézre). Természetesen itt van a teljes fájl is a YouTube-ról, nehogy szó érje a ház elejét, hogy valami manipuláció történt. Aki beszél, a téma elismert szakértője, Ligeti Miklós, a Transparency International magyarországi jogi igazgatója. (Soros bérenc, tudjuk, de most fordítsuk komolyra).

Anélkül, hogy állást foglalnék, a kijelentés azért fontos, mert Békés megyei képviselő még nem ért el ekkora "tisztességet", hogy egy társadalmi jelenség szimbólumává váljon. Kár, hogy esetünkben negatív értelemben.

Az a helyzet, hogy nem is foglalkoznék ezzel szívem szerint, ám az utolsó ...

Tovább Szólj hozzá

magyar atv korrupció Simonka

2017. júl 17.

Véééégre hétfő!

írta: korbelygyorgy
Véééégre hétfő!

Nagy marha, aki ilyet ír, hiszen bizonyíthatóan a hétfő a legdepressziósabb nap a dolgozó, tanuló ember életében.

Kivéve a most következő néhány hétfőt, hiszen kezdődik a Trónok harca immár hetedik évada. Tudom, már nem hype annyira, de a menőség sosem érdekelt, Westeros és Osteros sztorija annál inkább. Főleg most, hogy irodalmi háttér nélkül tudom követni a hét királyság eseményeit.

A mai adagon már kora reggel túl voltam, délután csak egy kis epizódot vettem elő a gyereknek. Persze neki még korai a Trónokkal foglalkoznia, viszont megmutattam neki az aktuális tinikedvenc, Ed Sheeran jelenetét. Tudvalevő, hogy ő az Aryát alakító színészlány kedvence, ennek apropóján kapott epizódszerepet az énekes.

Ennyi és nem ...

Tovább Szólj hozzá

game of thrones trónok harca

2017. júl 17.

Kis herceg földön, vízen, levegőben

írta: korbelygyorgy
Kis herceg földön, vízen, levegőben

Képzeljük el, hogy valamelyik vidéki településünkön magasfigyelők vagy űrállomások helyett mondjuk Nyilas Misi, Nemecsek Ernő vagy éppen Kis Bice-bóca park létesülne, ami szórakoztatva nevel, azaz alapvetően egy vidámparkról van szó, de az adott mű (Légy jó mindhalálig, Pál utcai fiúk, Kincskereső kisködmön stb.) hangulatát, szellemiségét, történeti hátterét is bemutatná, hát az szuperjó dolog lenne.

A franciák ezt nem túl régen csinálták meg egyik nagy nemzeti büszkeségük, A kis herceg sztorijára építkezve, ebből lett Ungersheim-ben egy szuper élménypark, eredeti elnevezése szerint La Parc Petit Prince . A klasszikus vidámparki funkciók mellett számos egyéb attrakció található itt, de mielőtt átmegyek marketingesbe, ...

Tovább Szólj hozzá

franciaország kis herceg

2017. júl 16.

Elkaptuk a Soros-ügynököt, nézzék, az égből jön

írta: korbelygyorgy
Elkaptuk a Soros-ügynököt, nézzék, az égből jön

Családi bringázás közben tűnt fel ma délután Zell im Wiesental és Schönau között az égi jelenség, legalább 5-6 siklóernyős gyakorlatozott és nagy szerencsénkre éppen mellettünk szálltak le.

Levideózni viszont csak ezt az egyet sikerült. 

A címadásért viszont elnézést azoktól, akik nagyon unják már a témát. Nem vagyok az a típus, akinek mindenről "az" jut az eszébe, viszont nem tudtam nem gondolni a Halló, halló című angol sorozatra, mely a második világháborús francia ellenállásról szól, és hát beugrott A tanú is, hiszen a nemzetközi helyzet fokozódik.

  

Tovább Szólj hozzá

soros györgy siklóernyő a tanú

2017. júl 14.

Tök jófej kezdeményezés: berlini művésznő a kamarási dinnyeföldön

írta: korbelygyorgy
Tök jófej kezdeményezés: berlini művésznő a kamarási dinnyeföldön

A címben jelzett tök természetesen nem a dinnyére vonatkozik, hanem az ötlet tökéletességére. Most jött e-mailen, élő link híján itt osztom. Remélem, a dolog tényleg őszinte projekt, nem része senki kampányának, s ha már így van, ténylegesen bemutatja a dél-békési valóságot.

Rendkívüli kezdeményezést indít júliusban Magyarországon Antje Schiffers berlini képzőművész és Erdődi Katalin kurátor. A tervek szerint három gazdával töltenek egy-hetet, és a német alkotó ezalatt egy-egy tájképet fest nekik a gazdaságukról. Cserébe arra kéri vendéglátóit, hogy meséljenek, illetve forgassanak egy kisfilmet a mindennapos munkájukról és életükről, amit a festménnyel együtt januárban a budapesti Ludwig Múzeumban is bemutatnak ...

Tovább Szólj hozzá

berlin dinnye antje schiffers dél-békés

2017. júl 07.

14 éves az Alföldi blog - mit hoz a mesterséges és a leépülő intelligencia?

írta: korbelygyorgy
14 éves az Alföldi blog - mit hoz a mesterséges és a leépülő intelligencia?

Már vagy a tizedik nyitómondattal küszködöm, de nem találom az igazit, merthogy nem akarok sem mestertélten ünnepélyes, de hanyagul laza posztot sem az évforduló kapcsán. Mert valójában nem nagy dolog, hogy 2003. július 7-én egy akkoriban éppen helyét kereső kisvárosi fickó elkezd blogolni, s mivel az elsők közt van, legalábbis a magyar vidéken, így bizonyos sikereket is elér. Azonban 14 év mégis csak 14 év, még hogyha a blog nem is jelent napi olvasnivalót, sőt van, hogy huzamosabb ideig nem frissül. Nem beszélve arról, hogy a blogok régen elveszítették azt a szerepüket, amit a 2000-es évek elején betöltöttek.

book4.gif

2003-ra szerintem nem is sokan emlékeznek igazán. Ha azt mondom, a miniszterelnököt Medgyessy Péternek hívták, maximum egy ...

Tovább Szólj hozzá

blog alföldi blog

süti beállítások módosítása