2018. feb 24.

Süle Zsoltot Lisszabonba, Márki-Zayt a vásárhelyi városházára!

írta: korbelygyorgy
Süle Zsoltot Lisszabonba, Márki-Zayt a vásárhelyi városházára!

Két izgalmas megmérettetés vár ránk a hétvégén, az egyik kulturális állapotunkról, a másik társasalmi viszonyainkról ad majd bizonyos képet.

Természetesen nem gondolom, hogy a két esemény egy súlycsoportba tartozik, de ha már egy hétvégére esnek, nem ördögtől való az összevonásuk. Szombat este A DAL fináléját láthatjuk: a köztévé több hetes projektje során immár sokadik éve zsűri és közönség előtt választják ki azt az egy produkciót, amely az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli Magyarországot. Nyilvánvalóan egy avitt szórakoztatóipari rendezvényről van szó, ám mégiscsak képet kapunk a hazai popzene - vagyis amit arról a mainstream iparág gondol - állapotáról.

Az élvezeti értéket nem csak a becsúszott jó produkciók - az idén például Süle Zsolt, az AWS, Maszkura stb. - növelik, hanem a zsűri, különösen Both Miklós és Mező Misi értő kritikái. Nagyon vicces Frenreisz Károly szerepe, akinek most pont a gagyivédő karakter jutott. (Érdekes egoadalék: egyszer tagja lehettem annak a zsűrinek, amely a Mező Misi által is fémjelzett Magna Cum Laude első komoly vidéki sikererét segítette elő a Rolling Rock tehetségkutató első helyezésével). Ha este szavazni fogok, akkor azt Süle Zsolt javára teszem, bár nagyon tetszik az AWS Faith no More-szerű rockzenéje, még jobban bejön a csehtamásos-lovasis veszprémi dalnok produkciója, a Zöld a május.

Vasárnap pedig komoly politikai eseményre figyel az ország és talán a világ is: időközi polgármester-választás lesz Hódmezővásárhelyen. A részleteket mindenki ismeri, aki egy kicsit is figyel a világ dolgaira, így nem merülnék el ezekben. A lényeg: az elhunyt polgármester helyére nem csak a jelenlegi fideszes alpolgármester aspirál, hanem egy csalódott fideszes, Márki-Zay Péter is, akit ráadásul a teljes ellenzék támogat, igaz, egy mszp-s atyafi megtrollkodta az indulást, vélhetően fideszes inspirációra és segítséggel.

A maximálisan minden oldal által szerethető Márki-Zay korunk hőse, aki keresztény, konzervatív, okos, becsületes, szerény - éppen ezért van elege a NER-ből. Vasárnap kiderül, hányan vannak még ilyenek, illetve az is kiderül, hogy ez a nem kis halmaz - az utóbbi négy év teljesítményéből kiábránduló konzervatív értelmiség - hogyan reagál áprilisban a kialakult különleges helyzetre, arra, hogy saját pártja messze túllépett korábbi értékein, viszont az ellenzéki pártok nem igazán tudják felmutatni azokat az alapértékeket, legalábbis nem egy csomagban. 

Forrás: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Szólj hozzá

eurovíziós dalfesztivál a dal Hódmezővásárhely Süle Zsolt Márky Zay Péter