2018. ápr 23.

Az RTL leleplezte, hogy buliztam 25 éve Schmidt Mária sógornőjével és Ungár Péter nénikéjével

írta: korbelygyorgy
Az RTL leleplezte, hogy buliztam 25 éve Schmidt Mária sógornőjével és Ungár Péter nénikéjével

Aki nem más, mint Ungár Klára, talán sokan emlékeztek még rá: ő volt az a mély hangú, de rendkívül vonzó politikus, aki a Fidesz alapító tagja volt, majd a pártszakadás során Fodor Gáborékkal tartott az SZDSZ-be, majd annak széthullása után létrehozta a SZEMA elnevezésű formációt. 

Talán kevéséb közismert tény, hogy már elhunyt bátyja, Ungár András volt, aki Schmidt Mária történész férje, illetve Ungár Péter LMP-s politikus édesapja volt, így tehát a kissé (vagy nagyonis) bulváros cím erre utal.

Erika szúrta ki, hogy egy tavalyi RTL-felvételen felbukkan egy fotó, mely egyébként több helyen elérhető a neten, rajta három ismeretlen idióta látható Ungár Klára társaságában. A fotó még bőven a boldog békeidőkben készült egy gyopárosfürdői panzióban, egy orosházi négypárt politikai fórum "after partyján". Az akkor liberálisnak tekinthető pártok egy-egy reprezentánsa vett részt a rendezvényen, a Fideszt Ungár Klára, az SZDSZ-t Kuncze Gábor, a Vállalkozók Pártját maga Zwack Péter képviselte. A negyedik résztvevő az Agrárszövetség volt, de nem igazán emlékszem az ő delegáltjukra, talán az akkori elnök, Nagy Tamás volt az.

ungar.jpg

A fotón látható még Kugyela Eörs barátom, aki annak idején a Kulturális Szemle elnevezésű punkzenekar gitárosa volt, illetve Balla Lajos alternatív DJ, a nyolcvanas-kilencvenes évek földalatti zenei irányzatainak jó ismerője. Nem tudom, közel negyedszázad elteltével mennyire vállalják be a közös fotót Ungár Klárával, én (igen, a furcsán megkötött nyakkendős, nem ősz és nem szakállas, és néhány tíz kilóval könnyebb arc ott középen) személy szerint nagyon is.

Azt persze nem tudhatom, hogy került a legnézettebb csatornához az immár archív felvétel, valószínűleg közös barátunk, a Google segített nekik ebben. Mindenesetre érdekesnek találták beszerkeszteni, ami tök jó, ha 15 perc 06 másodpercnél megállítod a lejátszót, kimerevítve látható a kilencvenes évek elejének liberális tobzódása.

 

Szólj hozzá

rtlklub Ungár Klára