2018. sze 10.

EDÜ 2.0: az önkormányzat és a volt szervező reagál, szerintük nincs politikai motiváció

írta: korbelygyorgy
EDÜ 2.0: az önkormányzat és a volt szervező reagál, szerintük nincs politikai motiváció

Forrás: Gyulaanno.hu

A gyulai önkormányzat az alábbi közleményt adta ki hétfőn délután, illetve Kiss János is új posztot publikált. Ezekben cáfolják a váltás politikai motivációját. 

 

Tisztelt Korbély György úr!
Csatolva küldöm Gyula Város Önkormányzata, az EDÜ főszervezőjének távozása kapcsán kiadott sajtóközleményét. A hír meglehetősen nagy port kavart, ami jó részben az Ön, találgatásokra alapozott cikkének köszönhető. Tisztelttel kérem, amennyiben a jövőben a témaválasztása ezt indokolja, keresse meg az érintett felek mindegyikét. Ez az ominózus írás esetében elmaradt, tudomásom szerint Ön nemhogy az önkormányzattal, de Kiss Jánossal sem vette fel a kapcsolatot, így - szándéka ellenére - éppen az EDÜ jövőjét sodorta veszélybe.

Sajtóközlemény az Erkel Diákünnepeket ért politikai sajtótámadások kapcsán

Az elmúlt napokban bejárta az ellenzéki médiát egy politikai összeesküvéselmélet-szerű történet a nagy hagyományokkal rendelkező Erkel Diákünnepekkel kapcsolatban. Az ellenzéki sajtóban Kiss János távozásával kapcsolatban megjelent írások minden ténybeli alapot nélkülöző találgatások. A mai napon Kiss János saját Facebook-oldalán közzétette álláspontját, amelyben nyilvánvalóvá tette, hogy távozásának nincsenek politikai okai. Arra kérünk mindenkit, akinek valóban fontos az EDÜ jövője és politika-mentessége, hogy ne tegye kultúrpolitikai csatározások színterévé a jeles hagyományokkal bíró gyulai diákrendezvényt. AZ EDÜ Alapítvány kuratóriumának élén Kiss János munkáját Farkas Mária nyugalmazott tanárnő, az Erkel Ferenc Gimnázium volt igazgató-helyettese veszi át, aki amellett, hogy közmegbecsülésnek örvendő gyulai polgár és az elmúlt évtizedekben is aktív részese volt az EDÜ szervezésének, nem köthető egyetlen politikai párthoz, vagy ideológiához sem.

Gyula Város Önkormányzata

Kiss János posztja pedig így szól:

Habár az eredeti, 7-ei poszt első mondata úgy szól, hogy "Gyula Város Önkormányzata döntése értelmében a XXVIII. Erkel Diákünnepek szervezői 2018. szeptember 7-én befejezik munkájukat!", a magam részéről befejeztem a témát, úgy látszik, külföldről mégsem teljesen jól értem a NER működését és a sorok közti olvasás sem megy jól. Jánosnak sok sikert kívánok, az EDÜ-nek pedig gazdag, tartalmas programokat és főleg kulturálisan elégedett diákokat.

Szólj hozzá

kultúra Gyula NER EDÜ Kiss János