Alföldi blog

Korbely György blogja

2019. júl 10.

Eddig négy ellenzéki polgármesterjelölt neve nyilvános Békés megyében

írta: korbelygyorgy
Eddig négy ellenzéki polgármesterjelölt neve nyilvános Békés megyében

A Mindenki Magyarországa Mozgalom honlapja szerint eddig négy Békés megyei városban ismert a közös ellenzéki jelölt neve. Orosházán és Gyulán jobbikos, Szeghalmon és Tótkomlóson MSZP-s politikusokról van szó.

Mivel a média elsősorban a fővárosi jelöltekkel foglalkozik, némi kutakodásba kezdtem, végül Márki-Zay Péter mozgalmának weboldalán találtam meg a remélhetőleg aktuális és hivatalos listát.

Ennek értelmében Orosházán Szabó Ervin ügyvéd indul, aki egyébként az országgyűlési választásokon a legjobban szerepelt az ellenzékiek közül. Gyulán az ugyancsak jobbikos ügyvéd, Dévényi-Dabrowsky Géza indul.

Két kisebb városban, Szeghalmon az évtizedek óta városvezető Macsári Józsefet indítják, míg Tótkomlóson ...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzati választások Gyula Orosháza Szeghalom Tótkomlós ellenzéki polgármesterjelöltek

2019. júl 04.

Elhunyt a zeneprofesszorom - így tett menővé egy Ungvári-kötet

írta: korbelygyorgy
Elhunyt a zeneprofesszorom - így tett menővé egy Ungvári-kötet

Akárcsak internetezni, minőségi zenét fogyasztani is elméletben tanultam meg, igaz sokkal korábban, úgy 1976-77 táján. Az internetes hőskorszakról már írtam egy egész sorozatot itt a blogon: normális elérés híján muszáj volt az akkoriban (1997) hozzáférhető könyvekből, szaklapokból kiképeznem magam, hiszen egy szponzorált rádióműsorom volt egy majdan induló internetszolgáltatás népszerűsítésére, így mindig egy lépéssel jártam a hallgatók előtt, vagy a fene tudja, talán volt köztük olyan is, aki például az egyetemen már simán élvezhette a net áldásait.

A zenével is hasonló volt a helyzet: a hetvenes évek végén, azaz 6-7-8-adikos koromban, amikor az egész érdekelni kezdett. Ott volt a Magyar Rádió nyújtotta kínálat, ...

Tovább Szólj hozzá

Ungvári Tamás Rock rock rock

2019. júl 03.

Nagy Imrétől nagyszínpadig

írta: korbelygyorgy
Nagy Imrétől nagyszínpadig

14 évvel ezelőtt két fesztivál sajtósaként nem kisebb kihívással kellett szembenéznem szervezőtársaimmal együtt, mint az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc látogatásával. Nagyon nem szerettük a dolgot, viszont egy nagy haszna azért volt: olyan újságírókat is a rendezvényre lehetett csalogatni, akik egyébként kulturális, szociológiai és egyéb okokból be sem tették volna a lábukat. S nem elsősorban a személyük volt fontos, hanem azok a médiumok, melyeket képviseltek: MTI, Népszabadság, Magyar Hírlap, közszolgálati médiumok hírműsorai.

A vizitsorozat - Gyurcsány végighaknizta az összes fesztivált ezen a nyáron - az volt, hogy az MSZP bázisát erősítse a fiatalok körében, hiszen már akkor is elsősorban a nyugdíjasokra ...

Tovább Szólj hozzá

rendszerváltás volt fesztivál terror háza

süti beállítások módosítása