Alföldi blog

Korbely György blogja

2020. máj 06.

Hogyan lett a "pingpongzenéből" életre szóló zenei élmény? - I. M. Florian Schneider

írta: korbelygyorgy
Hogyan lett a "pingpongzenéből" életre szóló zenei élmény? - I. M. Florian Schneider

B@ssza már ki valaki ezt a pingpongzenét! - 1978 őszét írjuk, a helyszín egy kisvárosi fiúkollégium, a "pingpongzene" pedig egy Sokol-rádió minőségű MK-kazettásmagnóból áradt takarodó után. E. Feri, akkor elsős osztálytársam a Kraftwerk Radioaktivity című albumát használta ugyanis elalvós zenének, ami nem váltott ki túl nagy sikert.

A Kraftwerk nem illett be ugyanis sem a csövesek rockervilágába, sem a "digók" diszkózenés világába sem, így az akkor először megtapasztalt különös elektronikus zene meg nem értett fülekre talált. Ócska fordulattal: akkor még senki nem gondolta, hogy az elkövetkező évtizedek egyik meghatározó zenei alapjait halljuk.

Mindez a zenekar egyik alapítója, Florian Schneider halálhíre kapcsán jutott ...

Tovább Szólj hozzá

kraftwerk florian schneider

2020. máj 05.

Schmidt Máriáé lesz a postás "bikaszálló"'

írta: korbelygyorgy
Schmidt Máriáé lesz a postás "bikaszálló"'

28512341_184627a330a92448995769f27a092ac6_t.png

Fotó: Index.hu

Ez volt ugyanis - legalábbis a nyolcvanas évek elején - a postásszleng szerint a neve ennek a monumentális épületnek, mely a Magyar Posta munkásszállásaként működött. Abszolút személyesen érintett a hír, hogy valószínűleg Schmidt Mária cége szerzi meg, (jelenleg ugyanis csak résztulajdonosok), hiszen több mint másfél évet töltöttem itt a 13. emeleten 1982 szeptembere és 1984 februári katonai bevonulásom között.

A munkásszálló nem jó dolog, piálás, verekedés, rossz arcok ugranak be a szóra, ez azonban nem ilyen volt. Bár nyolcan laktunk egy szobában, azonban elég tágasak voltak ezek a szobák, saját fürdővel, konyhával, étkezővel, lent portaszolgálattal, étteremmel, jó közlekedéssel (az Ecseri úti ...

Tovább Szólj hozzá

schmidt mária üllői út munkásszálló postásszálló

süti beállítások módosítása