2021. ápr 10.

Busa Pista esete a 99 lufival - hallgass te is Stinky Bugs-t

írta: korbelygyorgy
Busa Pista esete a 99 lufival - hallgass te is Stinky Bugs-t

Eggyel több ok, amiért érdemes Klubrádiót hallgatni: a héten ismerkedtem meg egy remek zenei formációval, melynek neve Stinky Bugs, Ezúttal nincs szó az underground muzsikát forradalmasító lánglelkű fiatalokról, sokkal inkább korosabb, rutinosabb muzsikusokról, akik remek mókát csinálnak a zenével: ismert magyar dalokat dolgoznak fel, öltöztetnek funkos jelmezbe, felkérnek egy ismert vagy kevésbé ismert énekest, majd rögzítik a dalt.

Ezt sem akárhogy teszik: nem vacakolnak a stúdiótechnika adta lehetőségekkel, helyette egy az egyben rögzítik a hangot és a képet és mindez a YouTube-ra kerül (de Spotify-on is elérhető a Stinky Bugs). S hogy a 21. század szelleme is velünk legyen, a projekt finanszírozása abszolút közösségi módon, a Patreonon keresztül történik, azaz a hallgatóság adja össze a gitárhúrra valót az állami sültgalamb várása helyett.

Az alapcsapat tagjai: Gátos Bálint (billentyűs hangszerek, Gátos Iván (basszus) és Schneider Zoltán (gitár), míg a dobos posztja nem stabil, többek közt Gyenge Lajos és Csányi Zoltán. A modell a Budapest Bárt idézi annyi különbséggel, hogy míg ott a 20. század első felének bárzenéjét a hazai underground szcéna személyiségei idézik fel, addig itt maga a merítés is szélesebb az LGT-től a KFT-n át a Kispál és a Borzig és ugyancsak szélesebb körből kerülnek ki az énekesek: találunk itt underground hősöket (Papp Szabi), tehetségkutatós arcokat (Vavra Bence), feltörekvő énekesnőket (Fedora) és színészeket (Törőcsik Franciska), de még egy stand up komikus is feltűnik, személyes kedvencem, Janklovics Péter személyében.

Stinky Bugs a YouTube-on

 Spotify-on

Bemutatkozás a Klub Rádió Basszus című műsorában (3,18-tól)

 

Szólj hozzá