Alföldi blog

Korbely György blogja

Utolsó kommentek:

E.T.A. 2021.11.29. 09:10:29

A Piramis Révészes korszakából a 2-es, a 3-as és az Erotika lemezeket nagyon bírtam. A Plusszal csak később ismerkedtem meg, amikor "beszippantott" a new wave és a punk.
Nem rossz lemez ez, már a borító grafikája is nagyon jó! A cikkel teljesen egyetértek: bár 82-ben még alig volt hazai kiadású new wave lemez, de a Plusz magasan veri az Omega 82-es sorlemezét, de a KFT "Macska az Úton" c. albumát is.
Kár, hogy kishazánkban nem nagyon van keletje az ilyen évfordulós LP/cd újrakiadásoknak. Örülnék neki, ha a Pluszt legalább cd-n újranyomná a Hungaroton, mert manapság már aukciós oldalakon is beszerezhetetlen.

Bejegyzés: Egy méltatlanul alulértékelt album - jövőre lesz 40 éves a Piramis Plusz

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2021.11.05. 13:40:56

@midnightcoder2: bizony, mindig bejelentitek milyen büszkék vagytok a dagadtból ömlő fosra. És kapásból célba is találtam :D

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

_atpijkamo_ 2021.11.04. 10:07:33

@nemecsekerno_007: "O1G-szekta."

Vagyis akik ellene vannak a gecinek, aki lerohasztotta és szétlopta az országot.

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

nemecsekerno_007 2021.11.03. 15:11:13

@inebhedj - szerintem: A rendszerváltáskor még meg lehetett etetni a népet ezzel a narratívával, most már nem. Ezt nem vagytok képesek megérteni.

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

inebhedj - szerintem 2021.11.03. 15:08:53

@midnightcoder2:

"Szerintem állam bácsinak egyáltalán nem kellene költenie a szórakoztatóipar finanszírozására. Aki el akar menni egy magyar filmre vagy egy focimeccsre, az szépen fizesse ki a gyártási kötlséget. "

Na de hát éppenséggel az van, hogy így van: a magyar filmre ugyanúgy elkérik a belépőjegy árát, mint egy hollywoodira, csak éppen a magyar filmért jó eséllyel kétszer fizetsz, ha elmész: egyszer ugye már az adódból is finanszíroztad, szóval itt jön az, hogy ha spórolni akarsz, akkor nem nézel moziban (sem) magyar filmet.

Egyébként az (úgy) Elkúrtuk (hogy a címet sem merjük leírni) lehetett volna zseniális dolog is, amennyiben valóban tényfeltáró és nem álfikciós izéke lett volna, ha például szembesíti azzal a nézőt, hogy a 2006-os történet nem csak kormány, de ellenzék-ellenes megmozdulásnak indult, ahol Gyurcsányt és Orbánt, az MSZP-t és a Fideszt ugyanoda kívánták az elégedetlenkedők, és, hogy a fikciós szál se vesszen el, ki lehetett volna bontani, hogyan tolta rá közös megegyezéssel az ellenzéket a kormány a tüntetésekre, hogy mindkettőjük előnyére stabilizálják a status quot. Ehelyett egy sokkal kevésbé érdekes balos fikciót bontogatnak, amit ugye 2006 óta együtt dédelget a mindenkori ellenzék és a kormány, ezt vajon mi a fenének nézné meg tízcsilliárd-egyedik alkalommal is az ember, mikor kb annyira érdekes, mint gyakorlatilag bármelyik hazai televízió vagy zenés esemény bármelyik "sztárja" - semennyire.

Majd talán torrentről megversenyeztetjük a Bűnös Várost és az Elkúrtukat, de csak ha nincs jobb, mondjuk ha majd bezárják az Onlyfanst.

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

nemecsekerno_007 2021.11.03. 14:24:30

@Örömhernyó: Azért ennek komoly történelmi előzményei vannak, nem ok nélküli alakult ki. Holokauszt-túlélőkből ÁVO-sok, grófból szovjet kollaboráns, kisgazdából kommunista.
Ezekről kéne sorozatot csinálni, főleg a holokauszt-túlélő vs. ÁVO szólna nagyot.

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

Örömhernyó 2021.11.03. 13:49:26

@body_andras: Így van, a NER nem előzmények nélküli, a magyar társadalomban mindig is volt ilyen szervilizmus, urambátyám elintézési módok, korrupcióra való hajlam, protekciós előrejutás, a bürokrácia fetisizálása, cím- és rangkórság, csökött, provonciális, földhözragadt gondolkodás. Valaki ezt úgy fogalmazta meg, hogy a magyar genetikusan alattvaló, moslékzabáló nép.
Ilyen alapon a NER nem idegen a magyar néplélektől.

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2021.11.03. 12:10:05

A seggszopó elmebetegek máris jöttek büszkélkedni a szaros szájukkal.

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

body_andras 2021.11.03. 10:06:09

Herendi legjobb filmje.
A NERre utaló jelekről érdemes megjegyezni, hogy ezeknek a "kultúrája" mélyen a NER-előtti időkben gyökerezik. A dualizmus, a gulyáskommunizmus és a rendszerváltás utáni első 20 évben is megvoltak ezek, csak a NERben szemtelenül kicsúcsosodott ez a sok "nemes" szokás.

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

nemecsekerno_007 2021.11.03. 09:53:24

Sehogy se tudtok kikeveredni ebből az Elkxrtuk témakörből.

:)))))))

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

midnightcoder2 2021.11.03. 08:56:43

Az élet túl rövid ahhoz, hogy magyar filmekre vagy agitpropra pazaroljam. A kettõ kombinációja pedig instant skip, úgy hogy nálam mindkettõ kimarad. Amúgy sem hiszem, hogy bárkinek aki nem a DK vagy Orbán véleménybuborékjában él rosszabb lesz a vélemények Fletóról az Elkxrtuk után vagy újdonság lesz hogy dicsõ politikusainkat a szarkától leginkább csak a volumen különbözteti meg. A hívõk pedig nemigen mennek el a másik csapat filmjére, ha mégis akkor max. azért, hogy a film végén az elfogyasztott másfél liter kólától ízeset böffentve megjegyezzék: na ugye hogy hazudtak!

Ezért aztán az efféle filmek készítése nettó pénzkidobás - aki itt élt az elmúlt évtizedekben az pontosan tudja hogy micsoda Fletó és mekkora, és Orbánról is megvan a maga különbejáratú véleménye. Viszont egy-egy ilyen is elvisz vagy egymilliárd forintot totál feleslegesen. Szerintem állam bácsinak egyáltalán nem kellene költenie a szórakoztatóipar finanszírozására. Aki el akar menni egy magyar filmre vagy egy focimeccsre, az szépen fizesse ki a gyártási kötlséget. Nekem sem vesz VR szemüveget vagy játékprogramot, esetleg gamer laptopot az állam. És a fentieknek még van is némi közönsége, de Pl. amikor a Goda Krisztina Veszettekjét egymilliárdért durván a készítôk szûk családja látta, illetve azok akiket azért fizetnek hogy ilyen szarokat nézzenek, akkor az ember elfilózik azon, hogy ennél a lélegeztetõgépek beszerzése még akkor is jobb befektetés állam bácsi részérõl, ha NET cégek szerzik be.

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

Dan da Man 2021.11.03. 07:31:58

@apro_marosan_petergabor: Nem engedem, hogy bántsanak. Aki ennyire korlátolt, mint te vagy, annak minden csak bővülés lehet. És egy nap talán majd arra is rájössz, hogy te valójában buta vagy. De addig is légy szorgalmas, hiszen, ahogy a mondás tartja: "Tanulj tinó..."

A filmet is nézd meg még kétszer, hogy biztos értsd és teljesen kibővítse a látókörödet a maga maximális 11 fokos hatósugarára.

Elvégre is jobb egy széles látókörű retardált, mint egy szimpla. És te még jobboldali troll-kommentelőnek is szimpla vagy jelenleg...

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

Egy Hun Hunniából 2021.11.02. 23:59:37

@apro_marosan_petergabor: kár hogy FIkciós lett, de dokumentumfilmnek HAZUDJÁK reggel este meg még éjjel is az VOLT KOMCSI elvtársaid!

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost

apro_marosan_petergabor 2021.11.02. 20:00:11

Azért az Elkxrtukat ne mulasszátok el, nem árt egy kis látókör bővülés.

Bejegyzés: ElkXrtuk helyett megnéztük a Bűnös várost
süti beállítások módosítása