Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. máj 06.

Kisvárosi intézmények

írta: korbelygyorgy
Kisvárosi intézmények

Újságírtam egy kicsit ma este...

Egy tábor, egy zászló, egy intézmény Orosházán
Egy, a lapunk birtokába jutott dokumentum szerint hamarosan jelentős változások várhatók az orosházi közszférában, ezzel megerősítve azokat a híreket, melyek intézmény-összevonásokról, létszámleépítésekről szólnak mind az közoktatási, mind a közművelődési szférában.

Tovább Szólj hozzá

oroshaza

2007. máj 05.

Találkozás két fiatalemberrel

írta: korbelygyorgy
Találkozás két fiatalemberrel

Folytatódik a bányászat a múlt földalatti relikviái közt. Mai meglepi: a Rolls Frakció elhíresült botránydala, ami nem csak azért kuriózum, mert a mai D. Nagy Lajosnak megtaláltuk egy szimpatikusnak mondható változatát (Találkozás egy fiatalemberrel, ugyebár), hanem azért is, mert a mögötte ugrabugráló perkás nem más, mint Jorgosz, akit az egykori Gépfolklór és Barbaró, manapság pedig a Balkan Fanatik frontembereként ismerünk.

 

Tovább Szólj hozzá

jorgosz rolls frakcio

2007. máj 01.

BalaTONE fellépők: Dog Eat Dog, ASF, Freq Nasty

írta: korbelygyorgy
BalaTONE fellépők: Dog Eat Dog, ASF, Freq Nasty

Irány Észak!

Közel kilencszáz előadó jelentkezett az idén a Delta Fest nagyrendezvényeire, a Hegyalja és a BalaTONE fesztiválokra, ami a tavalyi érdeklődés közel kétszeresét jelenti. Ezzel párhuzamosan a felkért előadókkal is folynak az egyeztetések. A már végleges Hegyalja-fellépők: Banco De Gaia, Sepultura, Pendulum, Noisia, Deladap, Bloodhound Gang és Elite Force. Zánka sztárjai pedig nem mások, mint az Asian Dub Foundation, a Dog Eat Dog, Dillinja és Freq Nasty, de más előadókkal is folynak az előrehaladott tárgyalások. A hazai előadók közül Tokajban 9 színpadon mintegy 170, míg Zánkán 5 helyszínen 100 előadó játszik.

...

Tovább Szólj hozzá

hegyalja fest balatone

2007. ápr 30.

75

írta: korbelygyorgy
75

Íme a mai túraútvonal, 75 kilométer, délután hárman róttuk le, Kerekes Janika és egy tótkomlósi barátunk, Halupa Laci. Mondjuk ő egy kicsit más ütemezéssel, mert először átjött Orosházára, utána indultunk Kaszaper-Mezőkovácsháza irányába, onnan Mezőhegyes, Tótkomlós - ő itt levált, tehát gyakorlatilag ugyanannyit tekert ő is. Most nézem, a térképrészlet lehetne szebb is, de majd legközelebb - remélem, minél hosszabb vonalakat kell majd a térképbe rajzolnom. Az a helyzet, nagy lemaradásaim vannak bringafronton, meg is éreztem - korábban nem viseltek meg ennyire az ilyen távű túrák, most pedig elég öregesen érzem magam: fáj mindkét térdem, a hátam. Remélem, csak annyiról van szó, hogy "nem szokta a cigány szántást... "

...
Tovább Szólj hozzá

bringa

süti beállítások módosítása