Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. dec 09.

Tatárszentgyörgy

írta: korbelygyorgy
Tatárszentgyörgy

No, azt hiszem, a Magyar Gárda most csapta ki jogilag is a biztosítéko t, vagy legalábbis átlépték azt a határt, amikor a magyar társadalom közmegegyezéssel létrehozott értékeit döngetik. Persze, ott lappang kevésbé bonyolult (vagy túlságosan is bonyolult?) gondolkodású polgártársaink közt a halálbüntetés igénye és a cigánybűnözés kifejezések ordas tartalma, de nyilvánosan ezt nem vállalják be - de például a beolos anonim kommentek erről tanúskodnak, pucolgatjuk is őket rendesen. (Szociológus jár a faluban, megszólít egy idős férfit: mondja bátyám, maguknál van rasszizmus? A bácsi megvakarja a fejét: hát az nincs. Majd kisvártatva: de igény, az lenne rá.)

Lassan egy jogvédőnek megérhet egy próbapert a Magyar Gárda, mert ...

Tovább Szólj hozzá

magyar garda

2007. dec 04.

Nagy Boldizsár a jövő nemzedékek biztosa cím jelöltje

írta: korbelygyorgy
Nagy Boldizsár a jövő nemzedékek biztosa cím jelöltje

Sólyom László köztársasági elnök kedden bejelentette: Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt jelöli a jövő nemzedékek ombudsmanjának, és javasolja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos újraválasztását. Az államfő a Sándor-palotában a parlamenti pártok frakcióvezetői előtt ismertette döntését. Sólyom László úgy fogalmazott: minden megválasztott ombudsmannak óriási a felelőssége. Péterfalvi Attila kapcsán azt mondta, őt kevésbé kell bemutatni, mert hat évig már betöltötte ezt a tisztséget. Nagy Boldizsárról kiemelte, hogy ő hozta be a jövő nemzedékek biztosa eszmét Magyarországra, mint nemzetközi jogász.

A teljes cikk

Nagy Boldizsár a Wikipedián

Tovább Szólj hozzá

ombudsman solyom

2007. dec 03.

Frakciófegyelem

írta: korbelygyorgy
Frakciófegyelem

Jópofa kis nyilatkozatháború alakult ki mára az MSZP-frakció és Gaskó István között: a szakszervezeti vezető szerint mindössze a büntetéstől való félelem tartja vissza a képviselőket, hogy ellent merjenek mondani a frakciófegyelemnek, minderre a derék szocialisták persze kikérték maguknak. ( részletek itt )

...
Tovább Szólj hozzá

szdsz elkurtuk gasko

süti beállítások módosítása