Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. dec 23.

Kispál 20

írta: korbelygyorgy
Kispál 20


Évzáróféle kultúrprogramként este megnéztük a Kispál és a Borz születésnapi turnéjának békéscsabai koncertjét, ahová valószínűleg egyébént is elmentünk volna, de lendületet adott a dolognak, hogy az mr2 Petőfin nyertünk két jegyet, mi több, még benne is voltam a rádióban . (az 56-dik perc körül).
Az előzenekar a Csókolom volt, természetesen azt is megnéztük, majd Lovasiékat is, akik bő két és fél órát nyomtak le. Gyors élménybeszámoló itt .

 

Tovább Szólj hozzá

kispal

2007. dec 21.

Mire való a...?

írta: korbelygyorgy
Mire való a...?

Csak hogy a dolgok bonyolultak legyenek.

Van egy régi barátom, főiskolai csoporttársam, akinek hogy, hogy nem, nem hosszabbították mg a szerződését a munkahelyén és most írt egy nyílt levelet, ami a Földiek blogján jelent meg, mert kedvenc helyi lapunk persze most is a hatalom talpát nyalja.

Van ugye egy feleségem, aki gazdasági vezető a kistérségi társulás irodájánál, mégpedig júliustól, amikor a kirúgott ember távozott (A két dolog közt nincs összefüggés, János szociális munkával foglalkozott). Ő a blogján szintén megjelentette a nyílt levelet.

A Kisvárosi webnapló fénykorában minden egyszerű volt: mohó hatalom, mániákus hatalomgyakorlók, elnyomott jóemberek. Mára viszont a világ bonyultabb, hiszen ez a hatalom is ...

Tovább Szólj hozzá

beol oroshaza

2007. dec 18.

Fenn vagyunk a térképen

írta: korbelygyorgy
Fenn vagyunk a térképen

Végre jut egy kis időm kedvenc játékszerem, a Google-birodalom alaposabb tanulmányozására, nem csak sebtiben elolvasott it-hírek és -blogok alapján veszek tudomásul - szinte napról-napra - újdonságokat. Most egy kicsit bele is vetem magam. Például itt van a Google Maps, ami a napokban magyarrá lett, de nem is ez a legnagyobb forradalom, hanem az, hogy a térkép részletesebbé vált, így mostmár elefántcsonttornyunk, a Nefelejcs utca is bekerült a Nagy Vérkeringésbe: íme:

 


Nagyobb térképre váltás
Tovább Szólj hozzá

google

2007. dec 17.

Szabira el

írta: korbelygyorgy
Szabira el

Hétvégi ügyelet is letudva, szabadság indul. Ami persze nem azt jelenti, hogy minden céges ügy sutba dobva, maradt egy csomó függő dolog, amikre rá kell néznem, de most két hétig az évi rendes maradékot töltöm. Tulajdonképpen a legjobb körülmények a tényleges munkához: gyerek bölcsődében, asszony munkában és senki nem szól hozzám.

Tovább Szólj hozzá

munka szabadsag beol

süti beállítások módosítása