Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. jan 20.

Hitet lehet váltani, nyelvet nem...

írta: korbelygyorgy
Hitet lehet váltani, nyelvet nem...

timeline.jpg

Nem tudok betelni a Facebook Timeline funkciójával, például nagyon jól elszórakoztat így egyszemélyes ügyeletben az itt látható rész, persze a többi is vicces. Például kíváncsi vagyok, jónéhány ismerősöm és ismerősöm ismerősei közül hányan írnak valamit a "hitet váltott" funkcióra, bár az "új nyelv" is érdekes válaszokat rejthet, bár a nyelvek ugyebár ugyanazok, csak a fenekek cserélődnek...

Tovább Szólj hozzá

facebook

2012. jan 20.

Leváltható a Fidesz

írta: korbelygyorgy
Leváltható a Fidesz

Mi maradjon meg a Fidesz-korszakból?

Azért jó ez a címadás a HVG szerkesztőitől, mert nem csak a tartalmat fedi hitelesen, mégis figyelemfelhívóan, hanem mert tudatosítja, hogy a jelenlegi kormánypártok leválthatók. Azt még persze nem tudjuk, hogyan és milyen áron, de fontos, hogy az olvasó is tisztában legyen ezzel.

Mellesleg a hivatkozott blogbejegyzéssel is egyet lehet érteni: nem kell újra és újra kilöttyinteni a gyereket a fürdővízzel együtt.

Tovább Szólj hozzá

fidesz hvg

2012. jan 17.

Szathmáry Niki visszaigazolta, hogy ismer...

írta: korbelygyorgy
Szathmáry Niki visszaigazolta, hogy ismer...

Ki bántotta? - Szathmáry Nikolett

Első látásra meghökkentő, de alapvetően jó ötlet az országos, sőt nemzetközi hírnevet szerzett gyulai gyermekgyilkosság közösségi médiás megjelenítése. Nyilvánvalóan Szathmáry anyuka nem vágja a Facebook lehetőségeit, szabályait, így nem oldalt hozott létre, esetleg csoportot, hanem sima profilt.

 A mama a Beolnak azt mondta tegnap, hogy bízik benne, talán ezen a csatornán sikerrel járhat. Ki tudja, ha valahol köztük, köztünk lappang a gyilkos, nem kizárt, hogy ő maga is követővé válik, hiszen kriminalisztikából tudjuk, hogy a gyilkosok egy típusa kifejezetten szívesen sündörög a nyomozás közelében. S ha már sok krimit nézünk, lehet, hogy emberünket az töri meg, ...

Tovább Szólj hozzá

facebook szathmári niki

2012. jan 16.

Egy kis mozi a hőskorról

írta: korbelygyorgy
Egy kis mozi a hőskorról

E

S ha már Steve Jobsot szóba hoztam, hadd osszam meg egy friss élményemet: néhány évvel ezelőtt valamelyik tévécsatornán már láttam a Számító emberek című filmet (eredeti cím: a Szilíciumvölgy kalózai), most viszont felfedeztem a YouTube-on és és azonnyomban végig is néztem. Remek film, mindenkinek ajánlani tudom, aki érteni akarja, honnan érkeztünk ide. iPod helyett Apple lI-ről, iPhone helyett Lisáról, iPad helyett MacIntoshról van szó, ami napjainkban már történelem, ám valahol azok voltak a nagy idők, amikor szakállas hippik kitalálták az egeret és a grafikus felületet, vagyis pontosan ellopták a Xeroxtól... Hagyjuk is, inkább nézzétek meg.

Az 1999-es film párhuzamosan követi Jobs és Bill Gates karrierjét a kezdetektől ...

Tovább Szólj hozzá

bill gates steve jobs

2012. jan 16.

Lukács kiszeretett Cseresznyéből

írta: korbelygyorgy
Lukács kiszeretett Cseresznyéből

A nap híre a Tankcsapda mai közleménye lett, éppen céges értekezleten ültem, amikor beesett a mailboxomba, azonnal továbbítottam is Posterousra, Twitterre. Bár alapvetően semmi nem változik, hiszen Cseresznye személye nem határozta meg a debreceni trió irányvonalát, mint ahogy a következő gitáros sem fogja. A hír, illetve a tálalása azonban egyre jobban azt erősíti a szememben, hogy Lukács Laci a magyar rockzene Steve Jobs-a, azaz egy rendkívül céltudatos, tehetséges, életképes vízióval rendelkező alkotó, aki mellett azonban nem lehet túl könnyű az élet.

A rajongók néhány órán belül összeraktak egy emlékvideót, drukkoljunk, hogy Cseresznye ne vesszen el örökre a magyar rock süllyesztőjében.

Tovább Szólj hozzá

tankcsapda csereszenye

süti beállítások módosítása